El Rei del Carnestoltes de Pego va manar ahir que hui els xiquets i les xiquetes hauran de portar capell

Explicava ahir sa Majestat que «Un capell serveix per a cobrir el cap, tant d’ell com d’ella… O el d’aquell i el d’aquella!! Haureu de cobrir-vos el cap amb un barret, un mocador o un orinal… Tot s’hi val!!!”», va sentenciar! Així que esta vesprada a les 5, quan els xiquets i les xiquetes assistisquen a la plaça de l’Ajuntament per conèixer una nova consigna del Rei del Carnestoltes, hauran de presentar-se amb unes ulleres de busseig i un capell! Amb això i amb tota la resta de manaments que la bruixa o el rei Carnestoltes de l’escola vaja manant-los!!

16729205_412801302388487_1835041511717051617_nUlleres de busseig i capell. Estos són els dos elements que esta vesprada hauran de portar els xiquets i els xiquetes que, a les 5 de la vesprada, acudisquen a la plaça de l’Ajuntament a presenciar una nova aparició del Rei del Carnestoltes. Si complixen els manaments aconseguiran un nou segell al seu passaport Carnestoltià i a més, descobrir quina és la nova consigna per a sumar-la a la vesprada de demà.

16864838_1787980514859660_2053698145262635326_nPerò a Pego sabem que no només el Rei del Carnestoltes de la setmana a l’inrevés, des del balcó de l’Ajuntament, mana coses estrafolàries. Sinó que els xiquets i les xiquetes també tenen consignes de bruixes, bruixots, reis i reines del Carnestoltes de cada col·legi. I és per això que estos dies, mares, pares, àvies i avis van com boges i bojos enginyant-se-les per a poder arribar a tot!! Sàpiguen o no sàpiguen cosir!

El cert és que estos dies, i a mesura que avança la setmana, el somriure es dibuixa cada vegada que es divisa un xiquets o una xiqueta pel carrer, sobretot de matí perquè ells i elles ens recorden que cada vegada estem més a prop de Carnestoltes amb els seus elements diferenciats i cridaners en el dia a dia.

CARTELL enfarinadaEnguany, els xiquets i les xiquetes de Pego podran gaudir divendres d’una festa ben especial. Una festa que fa anys i panys que no se celebra al poble, l’enfarinada! Amb l’enfarinada que tindrà lloc divendres a la vesprada a la plaça de l’Ajuntament, conclouran els primers Carnicontes pegolins que han estat promoguts per la Regidoria de Cultura. Sobre l’enfarinada, Laura Castellà, avançava que en esta ocasió també els i les polítics eixiran a jugar amb els xiquets i les xiquetes. Desitjava Castellà «que siga tot un èxit i que any rere any ho posem en valor perquè són tradicions que teníem al nostre poble».

El punt i final de la jornada el posarà la música de la Petita Orquestra Peiotaire. La POP, qui oferix en directe un divertit i original espectacle familiar que fon música i teatre basant-se en el cançoner popular galàctic-valencià. Una banda de música infantil de referència al territori que no ha parat d’actuar en els últims dos anys, participant en festivals i cicles a Itàlia, i en altres més pròxims com Sona Baixet a València, Trovam! a Castelló o Tardoràlia a Vila-real. La POP oferix, en definitiva, una relectura contemporània de cançons populars d’ací amb instrumentació acústica i de joguet; per a cantar, ballar i passar una vesprada diferent si consideres que duus un xiquet o una xiqueta a dins teu.

 

2239 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!