El QMAV actua a Pego

El divendres 4 de juny, al pati de la Casa de Cultura, dins dels actes del 75 anys de Biblioteca a Pego actuarà el Quintet de Metalls Al Vent. Podrem gaudir d’obres de Jukka Linkola, Eugene Bozza, Victor Vallés i Maria Grever. El proper 4 de juny, a les 19,30 h., al pati de la Casa de Cultura de Pego, actuarà el QMAV, Quintet de Metalls Al Vent, formació de música de cambra en un principi íntegrament pegolina i ara per diferents causes, amb músics de la Safor i de la Marina. El QMAV el formen actualment doncs, Ferran Ferrando, Ferran Femenia i Ximo Tur de Pego i de la comarca veïna Marc Oltra i Juanjo Martín, tots músics professionals que ens oferiran un extraordinari concert amb motiu de l’aniversari de la Biblioteca Municipal.

Interpretaran obres del finés Jukka Linkola nascut en Espoo en 1955, Jukka Tapio Linkola, compositor del país dels mil llacs. Del francés Eugene Bozza, Eugene Joseph Bozza compositor especialista en composicions per a grups de metall brass, (1905-1991). Víctor Vallés jove compositor d’El Verger, composició especial per al QMAV, i Maria Grever, Maria Joaquima de la Portilla Torres de pare sevillà i mare mexicana, no es posen d’acord els historiadors de la música quan va nàixer, allà pel 1890 en “Hacienda de Otates León” Mèxic, i va morir Nova York en 1952. Va viure a Sevilla uns anys i desprès va marxar a París a estudiar amb Claude Debussy, pianista, violinista, directora, compositora d’obres de concert, bandes de pel·lícules per a la Fox i la Paramount, va assolir gran popularitat quan José Mújica va cantar la seva composició “Júrame” i desprès quan Libertat Lamarque ve interpretar la seva vida en el cine, es va casar amb León A. Grever del qui va prendre el cognom, la història li deu molt a Maria Grever, poc coneguda a pesar de la seva important obra.

Va morir paraplègica el dia 16 de desembre de 1952. En Parets del Vallés, Barcelona, te un centre d’Estudis Musicals. Tots estos ben variats compositors sonaran al pati de la Casa de Cultura el proper 4 de juny, no t’ho perdes, gaudeix de la bona música i sense eixir del nostre poble.

Ferran Ferrando
693 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!