El President de la Diputació, César Sánchez, ha visitat Pego este matí

A les 10 del matí ha arribat, puntual, per a signar el llibre d’Honor de l’Ajuntament de Pego i la recepció de les obres d’ampliació del cementeri. Unes obres amb caràcter bianual que han tingut un cost total de 387.968,69€, subvencionades en un 65% per l’ens provincial (252.179,65€ ) i, el 35% restant ha estat a càrrec de l’Ajuntament de Pego (135.789€). A continuació César Sánchez ha visitat les obres de la cúpula de la capella de l’Ecce-Homo per veure la seua evolució.

P1310306Este matí ha visitat Pego el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez. Ho ha fet, d’una banda, per a signar la recepció de les obres d’ampliació del cementeri que, després dels retards en la seua licitació i el seu inici, ja s’han finalitzat. I, de l’altra banda, per a visitar les obres de la cúpula de la Capella de l’Ecce-Homo que estan a, aproximadament, un mes de la seua finalització. P1310325En primer lloc, però, el president de la Diputació ha signat el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Pego junt amb l’alcalde, Enrique Moll.

P1310316A continuació ha tingut lloc eixa signatura per a recepcionar les obres d’ampliació del cementeri municipal que estan incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2015-2016 de la Diputació d’Alacant. Inicialment l’obra estava valorada en 549.998,14 euros. Finalment, però, el pressupost d’adjudicació va tenir un valor de 387.968,69€. Esta quantitat ha estat subvencionada en un 65% per l’ens provincial (252.179,65€) i, el 35% restant, ha corregut a càrrec de l’Ajuntament de Pego (135.789,04€). El termini d’execució era de 8 mesos.

P1310350Després d’esta signatura el president de la Diputació, acompanyat de l’alcalde de Pego, la regidora d’Urbanisme, la portaveu popular i altres personalitats i tècnics municipals i externs, han visitat la Capella de l’Ecce-Homo per veure l’evolució de les obres. Estes està previst que finalitzen en, aproximadament, un mes. Això significa, com apuntava l’alcalde, que el temple no estarà llest per a Setmana Santa i, per tant, «haurem de buscar amb la Junta Central de Setmana Santa i el rector algun recorregut alternatiu per a les processons, perquè es puga celebrar la festa».

P1310359Actualment s’està en fase de col·locació de les teules. S’han necessitat 12.500 teules i 20.000 forats per revestir de nou la cúpula del temple que té 12 metres de diàmetre, sent una «cúpula de les potents», segons paraules de l’arquitecte tècnic del projecte.

P1310382La capella de l’Ecce-Homo és un edifici monumental construït entre els anys 1759 i 1776 aprofitant el solar de l’antic hospital de pobres de la vila, període en que es van instal·lar les teules originals de ceràmica tradicional valenciana que ara s’han hagut de substituir. P1310369
L’obra del perfil i
la planta de la capella va ser encarregada al frare d’Enguera, Francesc Cabezas, arquitecte també dels convents de Sant Maur d’Alcoi, de Sant Bàrbara d’Alzira i de la Santa Faç d’Alacant, i de la més coneguda església de Sant Francesc el Gran de Madrid.

La Diputació d’Alacant ha subvencionat, amb 65.000€ la reparació de la cúpula de la Capella de l’Ecce-Homo, d’un pressupost inicial de 70.900,48€. La resta, 5.900,48€ han estat aportats per l’Ajuntament de Pego. P1310366En esta obra també participa econòmicament la Confraria del Santíssim Ecce-Homo, fent-se càrrec, entre d’altres, del lloguer de la bastida.

Assenyalava el president de la diputació que tant una obra com l’altra són «obres importants per a Pego». Aprofitava també per a ressaltar César Sánchez que «des de la Diputació seguim invertint en els municipis, molt especialment en els mitjans i menuts, garantint la igualtat d’oportunitats, garantint que aquells municipis més menuts, que tenen menys recursos, puguen tindre una administració que té una mà estesa per a poder oferir serveis i inversions que garantisquen la qualitat de vida dels seus veïns».

Informava Sánchez que a la província d’Alacant més del 80% dels municipis tenen menys de 10.000 habitants i, per tant no tenen molts recursos i és per això que declarava que «hem de continuar apostant pels pobles […] i trobar l’equilibri entre les persones que viu en les ciutats i tenen moltes oportunitats i les persones que lliurement han elegit viure en pobles […] i també deu ser un lloc d’oportunitat i, per això, la Diputació és eixa institució intermitja, tan important, que està a prop, molt especialment, dels mitjans i menuts municipis de la província d’Alacant».

L’alcalde de Pego, assenyalava que en esta legislatura «ha canviat la percepció que té la ciutadania del tracte que teníem de la Diputació» perquè abans la frase era, recordava, «ni estan ni se’ls espera». No obstant, ara eixa situació ha canviat i «l’atenció rebuda ha estat ràpida i sense problemes», destacava Moll.

1979 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!