El Premi I+D+i de Química d’Expoquimia té toc pegolí

Expoquimia, és una de les fires més importants del món pel que fa al món de la química que se celebra a Barcelona cada tres anys. Enguany, en la cinquena edició dels Premis Expoquimia I+D’i en la seua categoria de Química, el jurat CO2pure, un principi actiu amb nano i micro partícules que, afegit com a additiu en la fabricació de pintures, en l’asfaltat de carreteres o en tot tipus de revestiments, contribuïx a eliminar el diòxid de carboni i els òxids de nitrogen, elements altament nocius per a la salut, i els convertix en minerals inerts i innocus. El pegolí Fernando Oltra és el director comercial de la empresa PrimLab Global, propietària de la patent.

expoquimiaDel 2 al 6 d’octubre s’està duent a terme a la Fira de Barcelona la 18ª edició d’Expoquimia, la Trobada Internacional de la Química, una de les fires més importants del món que enguany reunix un total de 393 expositors directes en 17.770 m2 on es mostraran les últimes novetats de les empreses líders del sector químic i s’exhibirà el potencial de la indústria química en la que s’ha plantejat com l’edició més innovadora de la història d’Expoquimia amb el lema ‘La química com a solució intel·ligent al futur de les persones i el planeta’.

Per allí, del 2 al 6 d’octubre passaran més de 50.000 professionals d’arreu el món per mostrar l’oferta més transversal i innovadora de tota la cadena productiva: des de la matèria primera, plàstica i química, passant per la fabricació massiva o personalitzada, fins arribar a l’automatització de processos i connectivitat intel·ligent a través de les darreres tecnologies aplicades a múltiples sectors industrials.

A l’estat espanyol, el sector químic està compost per més de 3.100 empreses amb una facturació anual de 58.100 milions d’euros, el que representa el 12,4% del PIB espanyol.

image_552Entre tota aquesta innovació mundial, el passat dilluns, 2 d’octubre, es van lliurar els Premis Expoquimia I+D+i que, en la categoria de Química, han premiat l’empresa PrimLab Global d’Alacant per CO2pure, un principi actiu amb nano i micro partícules que, afegit com a additiu en la fabricació de pintures, en l’asfaltat de carreteres o en tot tipus de revestiments, contribuïx a eliminar el diòxid de carboni i els òxids de nitrogen, elements altament nocius per a la salut, i els convertix en minerals inerts i innocus.

22195292_10213993046801273_3733138969639730597_nEl director comercial de PrimLab Global és el pegolí Fernando Oltra, qui va estar present en el lliurament del premi, dotat amb 5000 €, diploma i trofeu i que va ser entregat per la secretària d’Estat d’Investigació, Desenvolupament i Innovació, Carmen Vela.

Fernando Oltra ha declarat en el seu perfil de facebook sentir-se «Molt orgullós del premi a la categoria de química I+D+i que ens han atorgat en la fira expoquimia, una de les més importants del món, per la nostra patent CO2pure».

PrimLab ha tardat 5 anys en aconseguir CO2pure, «un additiu totalment natural que s’incorpora a materials comuns com pintures, tèxtil, revestiments de construcció, asfalt, cautxú i altres i, a través destos material absorbix el CO2 i el Nox (gasos d’efecte hivernacle) i els mineralitza convertint-los en material innocu per al medi ambient», ha explicat Fernando Oltra per a Ràdio Pego.

Així, un camp de futbol de 7.000 m2 pavimentat o pintat amb CO2pure, veurà reduït les emissions de CO2 i NOx en 1,42 tones a l’any, segons afirmen els creadors d’este producte, l’empresa PrimLab Global d’Alacant.

22089366_10213992981879650_4471459237553978697_nEl jurat va destacar l’alta qualitat dels treballs presentats a esta nova edició dels guardons que Expoquimia, la Trobada internacional de la Química de Fira de Barcelona, organitza des de 2005. De fet, ens conta el pegolí Fernando Oltra que el jurat els va felicitar perquè «estaven realment sorpresos de què una empresa modesta d’Alacant hagués aconseguit el que és capaç de fer CO2pure».

En este punt s’ha de tenir en compte que habitualment les pimes coixegen en l’apartat de I+D+i perquè és un departament que necessita d’importants recursos econòmics que moltes vegades no poden destinar les pimes. En este cas, però, PrimLab Global està dedicada actualment a la innovació a través de l’aplicació de I+D+i (Investigació, Desenvolupament i innovació). És una empresa que té «una motivació per traure compostos i patents en benefici de la salut, el benestar i el medi ambient, com mostren les tres patents que actualment tenen en el mercat, Arycol «el primer i únic complement nutricional funcional patentat, ric en polifenols que ajuden a evitar l’oxidació dels aliments processats i la del nostre organisme. També ajuda a reduir significativament el colesterol, mantenint les seues propietats en altes temperatures de cocció, aplicable en productes enfornats, cuinats o precuinats», segons expliquen a la seua pàgina web; Drynest «un compost mineral patentat per a la fabricació d’embalatges i envasos de cartó, paper i termoplàstics amb excel·lents propietats com la regulació de la humitat, ignifugue, aïllant tèrmic i antimicrobià» com es pot llegir a las seua pàgina web i la premiada CO2pure.

CO2pure està en fase de comercialització i este premi ha suposat un revulsiu per l’empresa i la patent. De fet, gràcies a ell PrimLab Global ja ha realitzat diversos contactes i alguna empresa multinacional s’ha mostrat interessada en la patent.1957 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!