El plenaria corda els sous del govern municipal

La plaça de jutge de pau queda damunt la taula per falta de quòrum i s’aprova per unanimitat l’anomenament de fills adoptius de Josep Martínez Ronden proposada per l’Ateneu i de José Blanc recolçada per la Confraria de l’Ecce Homo
Dijous passat van tractar ampliament la primera part del plenari extraordinari, on principalment es tractaven assumptes urbanístics. Avui abordem la segona part on es van aprovar les retribucions dels diferents membres de la coorporació, l’elecció del jutge de pau i del l’anomenament de fills adoptius. Al llarg de la sessió es van succeir varies interrupcions en l’us de la paraula el que va provocar que l’alcalde cridara l’atenció a Pilar Ortolà i un altre company del P, per la seua falta de respecte durant l’us de paraula d’altres regidors i de la portaveu del PP per parlar sense tindre la paraula. En quant a la part de sous, el Bloc va iniciar el torn de paraula i va assenyalar que era un acord modest de contenció de les despeses, segons els nacionalistes es la meitat del que tenia el darrer govern d’Iniciativa Independent.

El PSOE va assenyalar que disposa de dos alliberats perquè són regidories importants i les feInes personals no els permet contabilitzar els dos treballs.
Ferrandiz es va mostrar dacord en el sou posat, va afegir que els sous als que feia referència Cambrils sols van ser durant 9 mesos i va preguntar el criteri dels organs colegiats ja que es remunera més que assistir al plenari.

L’alcalde va respondre que els que van als organs colegiats són persones alliberades i no cobraran eixes remuneracions. Mentre que el secretari va assenyalar que l’ajuntament indemnitza als seus membres i no per tant a la resta de persones que formen part d’eixos organs colegiats.

Ferrandiz i Cambrils van coincidir en mostrar el numeros que es cobren per assistència, la portaveu del PP va assenyalar que “no eren pocs diners” mentre que Cambrils va indicar que anualment es cobra el mateix que el cobrat en dos mesos durant el darrer govern d’Iniciativa.

L’oposició també va matisar algunes preguntes al voltant dels assesors. El regidor Eduardo Siscar va demanar que havera una designació per als secretaris de grup de l’oposició com ocorre en altres localitats. A continuació es va tractar l’anomenament del jutge de pau. El PP va indicar que les circumstàncies de la persona triada són diferents i per tant caldria iniciar el procés. Mentre que el Bloc es va abstindre al considerar que també hi hauria d’iniciar-se el procés al començar un nou mandat. I perquè ells no van ser sabedors quan es va obrir el procés.

Després d’anomenar als membres de la corporació que deuran estar als organs colegiats es va aprovar per unanimitat la sol·licitud de Pego com a municipi turístic de la Comunitat Valenciana. L’actual regidora de Turisme, del PSPV , va passar el testimoni a l’anterior regidor de turisme que va iniciar el procés. Cambrils va criticar que aquesta sol·licitud es va retardar per la falta d’assistencia al plenari de l’oposició i va afegir que tot són questions positives. El PP també va votar a favor i va insistir en la necessitat de treballar per a tindre més serveis

Els dos darrers punts de l’ordre del dia van ser l’anomenament de fill adoptiu de Pego per a Josep Martínez Ronden, proposat per Ateneu 2000 i José Blanc Francés, proposat per la Confraria de l’Ecce Homo. Les dos propostes van tindre el recolzament i les lloances de tots els grups.
444 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!