El plenari de Pego delimita el sòl de naturalesa urbana i les zones de valor de la ponència de valors del municipi

Es tracta d’un dels passos a seguir per a presentar a la Direcció Territorial de Cadastre l’actualització de les dades cadastrals del municipi. La nova normativa en esta matèria reduix les zones de valors per a simplificar el càlcul final de la ponència de valors.
Per a elaborar la nova ponència de valors la Direcció General de Cadastre va deixar en mans de l’Ajuntament de Pego la revisió de l’actualització de les dades. A mitjans d’abril han de presentar tota la documentació a la Direcció Territorial. Un dels passos ha estat el que es duia ahir al plenari extraordinari del consistori, delimitar el sòl de naturalesa urbana i les zones de valor de la futura ponència de valors de Pego que està previst que entre en vigor l’1 de gener de 2013.

El regidor d’Urbanisme, José Maria Ferrer explicava en què ha consistit el treball i alhora deixava clar que no estaven aprovant els valors, sinó la delimitació del sòl urbà i de les zones de valor. Apuntava Ferrer que esta fase es passava pel plenari per a “donar més transparència” al procés.

Les diferents zones de valors, explicava el regidor d’Urbanisme, que suposen que “se li done una valoració a cada part del poble en funció de molts aspectes” i posava alguns exemples com “l’interés econòmic i social que puga tindre la zona o l’interès històric i cultural”. Les zones que s’han estipulat:

– Zona 1, la zona cèntrica al voltant de l’Ajuntament i el casc històric. “La zona de valor més important del poble”.

– Zona 2, la que rodeja els tres passejos i places de dins del poble com són el Passeig Cervantes, Reina Sofia, la Plaça del Mercat i Plaça de l’Ajuntament.

– Zona 3, la resta del casc urbà.

– Zona 4, la zona reprimida del carrer Sant Blai.

– Zona 5 i 6, els PAIs, Calvari I i II, Clot, Verdales. Benitubes, al no estar programat quedaria en una zona de menor valor. D’altra banda, els polígons industrials, el de la carretera d’Oliva i el de la carretera de Dénia.

El popular Fernando Gil demanava una explicació sobre la diferència de valoració. José Maria Ferrer, comentava els possibles valors que s’aplicarien a les diferents zones exposades, tenint en compte que els valors estan calculats sobre la repercussió del sòl i no sobre l’immoble. Es remarcava que els valors eren orientatius.

Zona 1, entre 210 – 190 euros

Zona 2, entre 152 – 133 euros

Zona 3, entre 133 – 116 euros

Zona 4, zona reprimida del carrer Sant Blai, 60 euros.

Zona 5 i 6, no hi ha valors aproximats perquè no es tarifica igual, ja que als PAIs i polígons els valors són unitaris i no han estat facilitats per Cadastre.

Declarava José Maria Ferrer que “en estos valors estem aproximant-nos al que serien els valors actuals de mercat”. El càlcul aproximat, amb el padró de 2007, dóna la xifra d’uns 3’5 milions d’IBI urbà.

El portaveu del Bloc-Compromís s’interessava en unes zones que apareixien en verd al plànol facilitat pel regidor d’Urbanisme ja que en el PGOU no estaven igualment classificades. El regidor informava que tant Mostalla II com Sant Joan, per no estar programades i altres zones puntuals dels radis del casc urbà s’han tret d’urbana.

Davant la insistència del portaveu del Bloc-Compromís al voltant d’una de les zones marcades en verd als plànols de delimitació d’urbana l’alcalde va declarar que “ja eixirà si hi ha algun interès”.

El portaveu socialista, Enric Moll, observava que “no tot el sòl de naturalesa urbana té el mateix valor i seguint uns criteris semblants als anteriors s’han marcat unes noves delimitacions, regulades per la DG de Cadastre”. Assenyalava Moll que en l’anterior ponència “hi havia més zones”.

Maite Ferrándiz, respectava els criteris dels tècnics. I apuntava que el compartir-lo o no dependria de valors personals. D’altra banda, feia notar que “m’ha sentat malament el comentari” fet per l’alcalde perquè “sembla que sempre s’haja d’anar en males intencions”.

Li contestava l’alcalde, per al•lusió. Assenyalava que “s’haurà d’explicar per què una casa de Capità Sendra, al final a l’esquerra la inclouen mitja dins del PGOU i mitja fora o per què la nau de l’antiga fàbrica Bernabeu, actualment Saló Fillol’s, es talla per la meitat, s’inclou mig dins i mig fora”.

Recordava el regidor d’Urbanisme els valors de la ponència de valors de 2007 i l’estimació per a la ponència de 2013, passant-se de 420 euros a 210 euros o un valor inferior. D’altra banda, aclaria Ferrer que Cadastre no ha deixat “zonificar en més zones perquè ho volen unificar més”.
686 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!