El plenari aprova una moció institucional amb motiu del Dia Internacional de la Dona

En la sessió celebrada aquest matí, la corporació municipal ha aprovat unànimement, una moció impulsada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies amb motiu del Dia Internacional de la Dona que es commemora cada 8 de març.

L’alcalde, Enrique Moll, ha estat l’encarregat de donar lectura a la moció presentada per tots els grups de la corporació, i que s’ha inclòs en el despatx extraordinari de mocions de l’ordre del dia d’aquesta sessió del mes de març. En el text, es recorda l’origen de la commemoració del 8 de Març com Dia Internacional de la Dona Treballadora.

La moció avalua la situació actual de les dones a Espanya, en que l‘escletxa salarial al respecte dels sous dels homes està actualment al voltant del 30 %, i el 58 % de les persones inscrites en les oficines de l’atur són dones. Tot això, diu el text institucional, des de la crisi econòmica del país…

Amb l’aprovació d’aquesta moció, l’Ajuntament de Pego es compromet a commemorar el Dia Internacional de la Dona i promoure activitats dirigides a reforçar la igualtat.

Mitjançant aquesta moció, des del consistori s’insta al govern central a garantir la conciliació laboral i la igualtat en l’ocupació.

I, així mateix, a elaborar i dur a terme polítiques d’igualtat i que fomenten la conciliació, la cor responsabilitat i la no discriminació de la dona.

1395 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!