El Pla d’Emergències aconsegueix controlar un abocament d’hidrocarbur al Port de Gandia

L’Autoritat Portuària del Port de Gandia ha confirmat aquest matí de dimecres un abocament d’hidrocarbur produït aquesta matinada en aigües del moll Serpis del Port de la localitat. L´abocament ha tingut lloc quan un vaixell estava repostant fuel i una màniga s´ha escapat. De moment el vaixell està atracat, aïllat i controlat.
L’Autoritat Portuària del Port de Gandia tot just conèixer el fet ha activat el Pla d’Emergències, els efectius del qual han aconseguit controlar i aïllar amb una barrera l’abocament. Els tècnics portuaris han traslladat a eixe moll dos vaixells amarradors que han instal•lat una barrera per a aïllar i evitar que l’abocament d’hidrocarbur, de vora una tona, isquera del port i arribara fins a la platja. Així mateix, aquestes tasques de contenció s´han vist ajudades, segons ha indicat un tècnic de l’Autoritat Portuària pel vent, ha evitat que la taca d’hidrocarbur no s´estenguera més enllà del moll Serpis.

La taca d’hidrocarbur ha aparegut a les 6 d´aquesta matinada provinent del vaixell “Nova Franc” que es trobava en un procés de trasbals de combustible. Immediatament després de l´incident s´ha procedit a aïllar l´embarcació i a realitzar les tasques de neteja d’este abocament, en les que estan treballant tots els mitjans portuaris.

Segons ha informat la regidor de Seguretat Ciutadana, Liduvina Gil, l´origen d´aquest succés ha estat en la mànega del sortidor. Aquesta ha caigut a l’aigua sense que els responsables de l’embarcació advertiren l’incident i això ha provocat l´abocament del líquid.

La Generalitat Valenciana ha iniciar el Pla d’Emergències i ha traslladat a la zona dos embarcacions de salvament marítim i a un grup especialitzat d’amarradors, procedents del Port de València, que treballen a estes hores per a detenir la taca de gasoil i evitar que isca del port.

806 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!