El Parc Natural de La Marjal de Pego-Oliva ja té director

Es tracta del biòleg, afincat a Pedreguer, Joseba Andoni Rodríguez Aizpeolea, qui va dimecres passat va signar a Alacant la seua presa de possessió del càrrec. Estarà al capdavant dels Parcs Naturals de La Marjal de Pego-Oliva i del Montgó. Joseba Rodríguez fins dimarts va estar exercint la tasca d’agent mediambiental a la comarca.

P1030116Després de quasi dos anys d’espera, des de dimecres és una realitat que els parcs naturals de La Marjal de Pego-Oliva i el Montgó ja comptem amb un director. Des de gener de 2016 les Juntes Rectores comptaven amb nous presidents, en el cas de La Marjal, amb Salvador Martínez Tarín, però faltava la figura clau per acabar d’ordenar l’espai, algú que ocupara la direcció. Finalment, dimecres passat això va passar. El nou director conservador dels Parcs Naturals de La Marjal de Pego-Oliva i del Montgó, Joseba Rodríguez, va signar la presa de possessió del seu càrrec.

23652803Joseba Rodríguez va aconseguir la plaça d’agent mediamenbiental en 2007. A més, coneix la zona i les problemàtiques a les que s’enfronten els dos parcs per la seua tasca a la zona, però també perquè viu a Pedreguer des de fa molts anys. Ha publicat amb Vicent Llorens l’estudi Els espais naturals protegits a Espanya: legislació i inventari (1991). També ha realitzat treballs d’investigació per a revistes de la Marina Alta com Aguaits, on va publicar un article titulat ‘Evolució i situació actual dels bancals abandonats en el parc natural del Montgó‘ o la ressenya del llibre dels pegolins Juanjo Ortolà i Vicent Morera, La Vall de Gallinera. Per camins de moriscos i mallorquins.

Ahir dijous va començar la seua tasca al capdavant dels dos parcs. Va ser una primera presa de contacte, via telefònica, amb els representants dels ajuntaments implicats en els dos parcs: Dénia, Xàbia, Oliva i Pego, amb la intenció de presentar-se.

La seua designació ha seguit un procés de selecció per concurs que, això sí, s’ha allargat de forma notable. De fet, al maig de 2016 era quan la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural donava publicitat a l’oferta per a cobrir per borsa de treball de la funció pública, en comissió de servei o adscripció provisional, 12 places de direcció de parc natural. I no ha estat fins ara que eixa cobertura ha sigut una realitat a La Marjal i al Montgó. La conselleria aclarix justament això, que es tracta d’una comissió de servei o una adscripció provisional, no d’un nomenament, per tant, són càrrecs transitoris, ja que Medi Ambient vol que estes places s’ocupen per una oposició que convocarà quan tinga disposició pressupostària.

El nou director del Parc Natural de La Marjal de Pego-Oliva haurà d’abordar, junt amb la Junta Rectora, qüestions com la plantejada pel ple de l’Ajuntament de Pego en octubre de 2016 sobre la formulació del Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG) de l’aiguamoll. Així com la redacció i desenvolupament d’un Pla Estratègic d’actuacions per al PN a desenvolupar en dos anys i que pretén, entre d’altres coses, que «hi haja una coordinació i una organització del que es faça a La Marjal. A més d’una continuïtat de les accions que es realitzen a l’aiguamoll». També està pendent finalitzar el procés de concentració parcel·lària, una reivindicació històrica del municipi.

2673 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!