El nou Institut Enric Valor, cada vegada més prop.

Després de molts anys de reivindicacions, durant la passada legislatura el Govern municipal pegolí va aconseguir arrancar del Govern de la Generalitat el ferm compromís de construir un nou complex educatiu per a cursar el cicle de secundària. Ara, eixe projecte cada vegada es troba més prop de convertir-se en una realitat ja que la passada setmana des de l’empresa pública encarregada de tot el procediment per portar a terme les obres es va informar a l’Ajuntament de Pego que ja s’ha aprovat el projecte d’execució del nou Institut Enric Valor de Pego, per un import total de 8.456.000 euros.


Si d’entre totes les instal•lacions educatives de Pego hi ha una que acusa més que cap el pas del temps, eixa és l’Institut Enric Valor. Per aquesta raó, i després de molts anys de reivindicacions, durant la passada legislatura el Govern municipal pegolí va aconseguir arrancar del Govern de la Generalitat el ferm compromís de construir un nou complex educatiu per a cursar el cicle de secundària. El lloc escollit és el camp de futbol del Clot i els seus voltants, un espai de 13.500 metres quadrats que ja va ser cedit a la Conselleria d’Educació fa uns mesos. Ara, eixe projecte cada vegada es troba més prop de convertir-se en una realitat.

La passada setmana des de l’empresa pública encarregada de tot el procediment per portar a terme les obres es va informar a l’Ajuntament de Pego que ja s’ha aprovat el projecte d’execució del nou Institut Enric Valor de Pego, per un import total de 8.456.000 euros, amb un pla d’execució de les obres que durarà 18 mesos. Segons l’Alcalde de Pego, l’independent Carmelo Ortolá “seran moltes les persones que es beneficiaran, tant ara com en un futur, de les inversions que estan fent-se en l’àrea educativa en Pego, tant per la imminent construcció de l’Enric Valor com de l’escola Carolina Sala que ja està en marxa”.

Des de l’Ajuntament s’ha volgut deixar clar que “això no vol dir que les obres vagen a començar ja, en uns dies” però sí que “està cada vegada més prop el moment en el que els pegolins veuran feta una realitat la reivindicació del nou Institut” ja que progressivament s’avança en el costós expedient necessari i preceptiu per a començar la construcció de la nova infrastructura educativa. Per una altra banda, i si no fallen les previsions que fa tres mesos tenia l’empresa pública de la Generalitat encarregada del procediment, durant aquest mes d’agost eixiran a licitació el treballs de construcció del nou Institut, publicant-se en el Butlletí Oficial de la Comunitat Europea; l’oferta de construcció caldrà que estiga en exposició pública durant 52 dies i, després d’aquest termini, empreses tant nacionals com de la Comunitat Europea ja podran optar a concursar per aconseguir la construcció del nou Enric Valor. Ortolá ha esclarit que “la publicació en el Butlletí europeu és preceptiva ja que les obres superen els 8 milions d’euros, i per a quantitats tan elevades així ho marca la llei”.

Segons el primer edil, és difícil actualment estimar una data aproximada per al començament de les obres, però segons els càlculs de l’Ajuntament s’espera que siga en els primers mesos de 2009 quan es posaria la primera pedra del nou Enric Valor i començaria a alçar-se ja la estructura del complex educatiu. Així “si durant el mes d’agost ix publicada la licitació en el Butlletí Oficial de la Comunitat Europea, i està exposada durant 52 dies es podria parlar que aproximadament sobre final d’any es tindria adjudicada l’obra de l’institut”.

El nou Institut, que s’alçarà en els terrenys adjunts al Pavelló Cobert, al carrer Duanes, comptarà amb 16 aules per a secundària, a les que s’han de sumar altres sis que acolliran dos línies de formació professional, així com un gimnàs, un trinquet, menjador i habitatge per als bidells. Ortolá ha afirmat que “a canvi de la cessió dels terrenys, i només un projecte d’esta legislatura, Pego s’estarà beneficiant de més de mil tres-cents milions de les antigues pessetes”.
561 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!