El nou centre de Serveis Socials al 100%

Després de la seua inauguració oficial i de la jornada de portes obertes que ha tingut lloc al llarg d’aquest matí, es pot donar per finalitzada l’etapa inicial d’acoblament a l’edifici de tot el personal que allí treballa i dels usuaris i les usuàries que hi fan ús. L’edifici, ubicat al carrer Ramon i Cajal, 14, ha permès unificar totes les prestacions de Serveis Socials i adaptar aquestos a totes les persones, tinguen o no discapacitats físiques.
El projecte de trasllat del departament de Serveis Socials ha estat llarg, però a dia d’avui ja és una realitat que han pogut certificar totes les persones que han volgut en la jornada de portes obertes que s’ha desenvolupat avui des de les 9:30 del matí i fins a les 13:30 de la vesprada. Abans d’això, però, una vegada culminats tots els detalls perquè el nou centre de Serveis Socials estiga al seu màxim rendiment, ahir es duia a terme la inauguració del mateix per part del regidor de Serveis Socials de l’Ajuntament de Pego i president de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i les Valls, el nacionalista Àngel Sendra.

Sendra recordava que va estar la seua predecessora en el càrrec al capdavant de Serveis Socials, Anna Aparisi, qui va iniciar el projecte de canvi de seu, amb la intenció “d’agrupar tots els serveis socials en un mateix edifici i facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda”. El nacionalista reconeixia que des d’aquell moment “ha passat temps” i explicava que el motiu, “la manca de recursos en l’àmbit social”, una qüestió molt important, que ha fet recórrer a l’Ajuntament de Pego a “ajudes de l’Estat per tal de finalitzar aquest projecte i que no fora una càrrega per a l’Ajuntament”.

Des del consistori s’ha dut a terme, una fase important dins el projecte, “la compra de la casa”, a més d’haver dut a terme alguna de les obres d’adequació de la mateixa “perquè trobem que som un Ajuntament que ha de fer un esforç per mantenir el patrimoni arquitectònic, cultural i artístic del poble”, afirmava el regidor de Serveis Socials.

El President de la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i Les Valls agraïa “a tot l’equip de Serveis Socials l’esforç continu que tenen en mantenir l’assistència social, dia rere dia, en una feina en la que la sensació és que mai fas prou o que el resultat final no és l’òptim”. A rengló seguit, denunciava el nacionalista, que “falten recursos, més bé de liquidesa”. No obstant, Sendra posava de relleu que des de Serveis Socials “han posat en marxa programes en els que el poble de Pego està col•laborant noblement”.

Destacava Sendra que Pego ha estat “pioner en les reunions de col•laboració entre el gabinet psicopedagògic escolar i els Serveis Socials”. Així mateix, subratllava com s’involucra aquesta regidoria en les escoles i altres organismes municipals a través de l’organització de l’Escola d’Estiu. I enumerava altres prestacions que dóna Serveis Socials com són la Unitat de Prevenció Comunitària o la col•laboració estreta amb la residència Sant Joan de Déu; el servei de logopèdia, l’assistència al col•lectiu immigrant, el servei jurídic de la dona, el desenvolupament, dins l’àmbit en el que pot actuar un estament municipal, de la Llei de Dependència; programes específics per a orientar a les famílies amb problemes d’exclusió social o el servei d’ajuda domiciliària, sense llista d’espera, entre d’altres.

Acabava el seu discurs el President de la Mancomunitat de Serveis Socials desitjant que “no parem de crèixer, però no en demandes, sinó en recursos”.

555 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!