El Mig Any de Moros i Cristians complet, triomfa

La possibilitat de dedicar tot el dia als Moros i Cristians ha agradat, majoritàriament, entre les 14 filades que conformen la Junta Central de Moros i Cristians de Pego. La plaça del Mercat estava ben plena passades les 13hores.
Els Moros i Cristians de Pego són una comunitat amb al voltant de 400 membres. Així doncs, no és difícil imaginar que les propostes que naixen al si de la Junta Central ─conformada per representants de les 14 filades─ siguen tot un èxit de públic. Però en esta ocasió es pot assegurar que també de crítica entre moros, mores, cristians i cristianes.
En 2016 el Mig Any de Moros i Cristians afegia un acte al migdia, de 12.30 a 14.30h., a la Plaça del Mercat i, tot i coincidir amb la Baixada del Bullent, la Plaça es va omplir de moros i cristians que aprofitaven així per retrobar-se i, cada filada, passar un dia de germanor. Esta fórmula, segons les fonts consultades per Ràdio Pego, ha estat molt ben rebuda entre les filades després de l’experiència viscuda dissabte passat.
El Mig Any tornava al carrer a les 19.30h., des del Pla de la Font fins a la plaça del Mercat i, allí, a l’inici molta era la gent congregada per veure’ls desfilar, l’objectiu que va dur a la Junta Central de Moros i Cristians, ja fa uns quants anys enrere, a avançar la desfilada. Per la nit, després de sopar cadascú a la seua càbila, va vindre el ball del Mig Any de Moros i Cristians, enguany a recer.

727 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!