El II circuit musical per la vila vella torna a triomfar a Pego

8 formacions pegolines van participar en la segona edició de la música popular desfilant pels carrers estrets del casc històric del municipi. Milers de persones seguiren el circuit musical que, tot apunta, per l’èxit en els comentaris, tindrà continuïtat en anys vinents.
El circuit musical per la vila vella, que va nàixer per celebrar un aniversari, els 20 anys de La Manta al coll a Ràdio Pego és una “aposta per mostrar la música popular pels carrers més populars i menys transitats de Pego”, recordava Xavi Morant, ànima del circuit, davant una plaça de l’Ajuntament plena de gent amb ganes d’encetar eixe circuit musical divendres de vesprada. Un segon circuit patrocinat per la regidoria de Festes de l’Ajuntament de Pego.
En este segon circuit musical per la vila vella van participar 8 formacions, dos més que el primer any. Estes són: Trescant, Colla el Barralet, Coral i rondalla del Ceam, Agrupació musical de Pego, Orfeó de Pego, Xaranga el Contracant, Dansaires d’Uxola i Muixeranga de Pego.

Començà el circuit en la mateixa plaça de l’Ajuntament amb una actuació extra de Trescant, que serien els encarregats de tancar.La Colla el Barralet va ser guia del circuit musical durant la primera part.
Ens portà a la plaça del carrer Vallet, on ens esperava l’actuació de la rondalla i coral del CEAM. Cada formació va interpretar tres peces del seu repertori.La Colla el Barralet ens tornava a la plaça de l’Ajuntament on trobàvem, ja asseguts, a tots els músics que formen part de la Banda de Pego. Preparats i preparades per a oferir-nos diversos estils dins la música popular de banda.I amb el Barralet transitàrem pel carrer Sant Llorenç per a rodejar la capella de l’Ecce-Homo
i eixir a la plaça i trobar-nos, als esglaons de l’escala de la plaça de l’Ecce-Homo, ja preparat, a l’Orfeó de Pego. Van delectar-nos en tres peces a quatre veus.


La següent parada ens portaria, pels estrets carrerons que rodegen l’església fins a una novella formació de joves músics, la xaranga el Contracant.
El Contracant més d’interpretar dos peces populars, també van triar una del seu repertori de xaranga, una barreja de cançons del grup suec Abba.En este punt, justament va ser la xaranga el Contracant qui va guiar, a les milers de persones que van seguir el circuit musical per la vila vella, fins a la plaça del Mayorazgo Cendra on ens esperaven les Dansaires d’Uxola amb la colla El Barralet disposades a ballar-nos tres dansades valencianes.

El carrer de dalt de la Plaça de l’Ajuntament estava ocupat per la Muixeranga de Pego i qui s’havia reforçat amb l’ajuda d’altres muixerangues, sobretot procedents de la Ribera Baixa. La primera peça va ser de les més emotives, ‘La balanguera’, en motiu de desè aniversari de la signatura de la Carta de Pego, la carta que obria el projecte de Terra de Retrobament. La figura de la muixeranga va despenjar quatre fils de color roig, per “conformar el nostre teixit social valencià”.


Acabava el II circuit musical per la vila vella amb l’actuació amb que s’havia iniciat, amb Trescant i, en esta ocasió havien d’actuar alguns amics de la formació que, malauradament es van quedar -ells i el públic- amb les ganes, ja que durant la segona cançó va començar a fer gotes que van esdevenir, en qüestió de segons, ens una forta pluja fruit d’una tempesta improvisada que ens va deixar a tots i totes amb la mel als llavis.

647 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!