El foc i la flama han posat punt final a les Falles de Pego 2019 en la nit de la cremà


La cremà es desenvolupà anit dins de la normalitat, segons
la Policia Local de Pego. No hi hagué cap incident en la nit en què els monuments fallers del 2019 han passat a l’eternitat.

Falla Convent

Les flames van reduir a cendres els monuments grans i infantils de La Font, Plaça i Natzarè i Convent sota la vigilància dels efectius del parc comarcal de bombers. Comissions que dilluns es donaren cita al saló de plenaris de l’Ajuntament de Pego per tal de rebre els premis de les Falles 2019. Ràdio Pego hi va retransmetre l’acte de lliurament en directe a través de Facebook…

Falla Plaça i Natzarè

La falla La Font va fer un doblet una vegada més. Aconseguí el primer premi en monuments grans i infantils. Aquestos van ser els moments en què la regidora de Cultura, Laura Castellà i l’alcalde de Pego, Enrique Moll, llegien les actes del jurat i donaven a conéixer el nom de la falla guanyadora.

Els presidents de La Font, Maria Amparo Tamarit i Bernardo Cortés, es mostraren així de contents davant el micro de Ràdio Pego.

Premis que ambdós esperaven aconseguir, encara que també esperaven els primers premis en els altres apartats.

En els apartats de Llibret, l’Ofrena i Presentació, la falla guanyadora fou

A més d’aquestos tres primers tres premis, la comissió Plaça i Natzaré aconseguí el segon tant en el monument infantil com en el gran. Per la seua banda, la falla Convent obtingué els tercer premis en monuments fallers, el tercer en Llibret i en la Presentació i el segon en l’Ofrena.

El lliurament dels premis va ser l’inici de la recta final de les Falles a Pego. L’últim dia va ser el d’ahir dimarts. La jornada començava amb la visita de les comissions falleres a la residència Sant Joan de Déu i, després, tingué lloc la missa a l’ermita de Sant Josep. Al migdia, centenars d’espectadors gaudiren de la mascletà a la plaça de l’ajuntament.

De vesprada, a les sis en punt, començà la processó en honor a Sant Josep, en les immediacions de l’ermita, pujant pel passeig Cervantes. En finalitzar, es va disparar un castell de focs d’artifici en el que hi hagué un xicotet incident. Un dels coets eixí de costat i impactà contra un vehicle estacionat al qui provocà danys materials. Un xicotet esglai pels espectadors del voltant, que no tingué major importància. La festa continuà després amb la nit de la cremà, per posar fi a les Falles de Pego 2019 sense cap incident.

1840 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!