El Festival d’Arts Escèniques del Carnestoltes de Pego, ajornat sense data

La setmana passada l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll, anunciava en el programa A Debat, de Ràdio Pego, la intenció de fer enguany una nova edició del Festival d’Arts Escèniques pel Carnestoltes. L’Ajuntament de Pego acaba d’informar en nota de premsa que aquest festival ha estat ajornat sense data. El comunicat anuncia, a més, la decisió de fer la Baixà del Riu, el pròxim 19 de febrer, i suspendre la Pinyata, que pertocaria celebrar el 5 de març.


L’actual situació sanitària és el motiu que ha dut a l’executiu a prendre la decisió d’ajornar l’acte central de les festes del Carnestoltes a Pego. “Sabem que és un dels esdeveniments més importants que tenim durant l’any, però és molt més important per a nosaltres la salut dels nostres veïns i veïnes. En les celebracions tradicionals de Carnestoltes, pre Covid, l’afluència de gent al carrer és immensa, per la qual cosa les aglomeracions eren impossibles d’evitar. En aquests moments és inviable celebrar aquest tipus de festa”.


Descartat el Carnestoltes a l’ús, l’equip de govern ha optat per repetir la fórmula del 2020, amb la celebració del Festival d’Arts Escèniques, en el qual diferents punts del municipi es transformaven en escenes ‘carnavalesques’ (cabaret, moviment flower power, el gran circ o el Versalles parisí). Però, ara per ara no hi ha data de celebració.  “Hem decidit esperar que passe un temps prudencial, veure cóm evoluciona la pandèmia i si les dades negatives baixen i la situació és favorable, celebrarem el festival en una altra data”. De moment, aquesta no estat fixada al calendari: “hem apostat per un format diferent, el qual va rebre molt bona acollida en la seua primera edició. Volem que siga un referent per la qual cosa hem d’estar molt segurs a l’hora de fer-se sense riscos per a la salut, tant dels veïns i veïnes com pel mateix festival, hem d’estar molt segurs a l’hora de fer-ho”, matisa Moll. I, segons s’explica des de l’Ajuntament, aquest temps d’espera també servirà per a confeccionar un protocol adaptat a la situació sanitària del moment de la celebració.

La prèvia al Carnestoltes sí que es durà a terme. La Baixà del Riu Bullent compleix 37 anys i tindrà lloc el dissabte 19 de febrer.  “Les condicions amb les quals es celebra aquest esdeveniment són molt diferents del Carnestoltes, és a l’aire lliure, rodejats de naturalesa i la gent pot repartir-se per tot el llit del riu, no hi ha tantes aglomeracions. Encara que cal recordar que s’ha de ser responsable”, remarca Enrique Moll.

Com cada any, totes les persones participants hauran de registrar-se per a poder competir em el concurs a la millor embarcació, a més a més, en aquesta edició hi haurà nous premis. El vaixell ha d’estar construït amb materials reciclables i en finalitzar el recorregut pel Bullent ha de ser retirat íntegrament de l’aigua.

D’altra banda, el Soterrament de la Sardina, la coneguda Pinyata a Pego, queda anul·lada definitivament. La idiosincràsia d’aquesta festa fa impossible la seua celebració, “hi ha moltes aglomeracions durant el recorregut i el risc de contagi és molt alt, per tot això hem decidit cancel·lar”, apunta l’alcalde. El primer edil lamenta que no es puga gaudir amb normalitat de les festes, “encara que esperem que tot vaja millorant i aquesta edició, la del 2022, siga l’última en la qual hàgem de prendre aquest tipus de decisions».

990 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!