El diputat pegolí de Compromís demana a les Corts la gratuïtat de l’AP-7 per a residents de les Marines i de la Safor i per a vehicles pesats

Josep Nadal ha presentat al parlament valencià una iniciativa per a instar al Consell que demane al Govern central l’alliberament de l’AP-7 i que, mentre no siga lliure, hi haja gratuïtat de pas per a residents de la Marina Alta i Baixa i de la Safor, així com per a vehicles pesats. Esta iniciativa coincidix amb la presentació dels resultats de l’estudi sobre els nivells de contaminació acústica de la N-332 al seu pas per l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard i Palmera que han dut a terme investigadors del Campus de Gandia de la UPV.

Este matí la Universitat Politècnica de Gandia ha donat a conèixer que investigadors del Campus de Gandia estan finalitzant un estudi sobre els nivells de contaminació acústica que provoca la carretera nacional N-332 al seu pas per les poblacions de l’Alqueria de la Comtessa, Bellreguard i Palmera, a petició dels seus ajuntaments. Estos investigadors ja van realitzar una anàlisi semblant a Oliva, l’altra població de la Safor que és travessada per la carretera i els resultats de la mateixa demostraven clarament que el soroll que suportava la ciutadania era excessiu.

Els resultats preliminars del treball actual, avancen des del Campus de Gandia de la UPV, pareixen indicar que en els nuclis analitzats també és excessiu el trànsit rodat. Així els ho han traslladat els científics Romina del Rey i Jesús Alba als responsables polítics dels consistoris.

La conseqüència d’esta exposició continuada a la contaminació acústica i atmosfèrica, apunten els investigadors, podria derivar en un «problema de salut pública; en este sentit, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) especifica que determinats nivells de soroll en zones residencials són nocius per a la salut i tenen efectes com a cefalees, estrès, fatiga o trastorns del sistema digestiu, circulatori o neurosensorial, entre d’altres».

Justament el mateix dia que s’avançaven els resultats d’este estudi, el diputat pegolí a les Corts, Josep Nadal, presentava al parlament valencià una iniciativa per a instar al Consell que demane al Govern central l’alliberament de l’AP-7 i que, mentre no siga lliure, hi haja gratuïtat de pas per a residents de la Marina Alta i Baixa i de la Safor, així com per a vehicles pesats. I és que segons criticava Nadal, «desplaçar-se en cotxe pel sud de la Safor i per les Marines és, a hores d’ara, l’única opció de la ciutadania i és sinònim de pagar peatges o jugar-te la vida en la N-332, carretera que, segons indica la DGT, és una de les vies amb major concentració d’accidents del País Valencià. A més a més, sense pagar peatge es multiplica per tres el temps de viatge en passar per l’interior de molts pobles, com és el cas del tram d’Oliva-Bellreguard o Altea».

Esta realitat repercutix negativament en les empreses de les tres comarques i en la seua ciutadania. En paraules del diputat pegolí «suposa un greuge per a les empreses de la zona, ja que han de pagar un sobrecost en el transport de mercaderies o patir un retard en el temps de transport que no tenen altres empreses de l’Estat. Aquest greuge és pitjor per a la ciutadania de molts pobles que han de suportar el perill que suposa el pas de camions i vehicles pesats per les vies alternatives a l’autopista de peatge».

Per tal d’acabar amb este problema continuat en el temps, la proposta de Compromís demana «la gratuïtat de pas per a vehicles pesats en vies de peatge, des de Torrevella fins a Xeresa, per a evitar alguns dels pitjors trams pel que fa a accidents i retencions per als conductors professionals, i alleujar el trànsit en les altres carreteres».

Per últim, segons indica Nadal, la iniciativa parlamentària de Compromís sol·licita que «aquells usuaris que utilitzen trams de peatge afectats per obres, vegen bonificat el cost o que aquestos trams siguen gratuïts mentre duren les obres».

 

1854 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!