El Dia Júniors celebrat a Pego aconseguix el seu objectiu: «marxar en equip»

L’equip organitzador, en una primera valoració, es mostra molt content per la resposta obtinguda i pel resultat de la jornada que va tindre lloc diumenge passat a Pego i que va reunir al voltant de 450 persones arribades de Dénia, Xàbia, Benissa, Ondara, Gata, la Vall de Pop, la Rectoria. Així, el Dia Juniors a Pego va mobilitzar a tots els centres de la comarca, una circumstància que feia temps que no es donava. Una altra de les novetats de la jornada va estar la presentació del Programa de Formació de Famílies de Juniors Moviment Diocesà, del que Juniors MD Ambra serà centre pilot.

IMG-20170327-WA0003Diumenge passat al voltant de 450 persones relacionades amb el moviment diocesà Juniors es van reunir a Pego en el Dia Juniors de la Marina Alta. Una jornada que va aconseguir mobilitzar a tots els centres comarcals, una circumstància que feia temps que no es donava segons van assenyalar alguns educadors dels centres visitants. Es van reunir a Pego «quasi 300 xiquets i xiquetes Juniors, 150 pares, mares i familiars i una centena d’educadors i educadores procedents de Dénia, Xàbia, Benissa, Ondara, Gata, la Vall de Pop i la Rectoria, a més de Pego. Això va permetre que el poble es plenara de colors i d’ambient familiar.

Reconeix l’equip de Juniors MD Ambra que organitzar el Dia Juniors estava ple de reptes que, no obstant, mirant la jornada en perspectiva, van superar amb solvència, tot i que fera 10 anys de l’última acollida d’un Dia Junior al municipi.

Juniors MD Ambra van apostar per un Dia Juniors amb moltes novetats. En primer lloc, no volien organitzar una macro-gymkana sense més transcendència, sinó que pretenien organitzar un «Dia Juniors en el que tots els assistents, independentment de les edats, reflexionaren i arribaren a una conclusió: “Junts marxarem en equip”» i va ser, justament este objectiu «el fil conductor de tota la jornada».

IMG-20170327-WA0002L’activitat dels xiquets i les xiquetes va consistir en desxifrar l’Enigma de l’Eskaton, i per això van haver d’anar a la recerca de totes les hores (proves) de cada estació: hivern, primavera, estiu i tardor. Cadascuna d’elles estava situada en una plaça: Antic Regne de València, Constitució, Maria Cambrils i Ajuntament. Una vegada aconseguides les lletres que hi trobaven les havien de validar a l’Eskaton que estava situat a la plaça del Mercat. Era l’última peça per poder desxifrar l’Enigma. La solució de l’Enigma va ser “Si marxes sol arribaràs més lluny, però si marxem tots junts, arribarem més lluny. Coniunti in manipulo iter facient.”.

D’altra banda, es va organitzar una activitat dirigida exclusivament als familiars. En ella es va posar l’accent en la tasca que tenen els pares i les mares en l’educació dels seus fills i les seues filles, i quin paper juguen les Tecnologies de la Informació i Comunicació (TIC) en el procés educatiu.

El Dia Juniors també es va aprofitar per presentar el Programa de Formació de Famílies de Juniors Moviment Diocesà, del que Juniors MD Ambra serà centre pilot. Un programa mitjançant el qual es vol que «la família i els educadors marxem en equip perquè els xiquets i xiquetes Juniors visquen l’Estil de vida Juniors, l’Estil de vida de Jesús».

IMG-20170327-WA0001L’Eucaristia, que va tindre lloc de vesprada, va estar presidida pel consiliari de Zona i rector de la Sagrada Família de Pego, Àngel Talens, amb presència d’altres consiliaris de La Marina i el rector de Siete Aguas José Manuel Valero, que fins l’any passat va ser educador del centre pegolí. A l’homilia es va reflexionar de nou sobre l’enigma, i en definitiva sobre tota la jornada, arribant a la conclusió que «Som molts els centres a la Zona i tots tenim el mateix objectiu, trobar a Jesús, reconèixer-lo, seguir-lo i estimar-lo. I hem de fer-ho tots Junts».

L’organització pegolina del Dia Juniors està molt satisfeta de la implicació del poble, «des de l’Ajuntament de Pego, que s’ha bolcat en el Dia Juniors, ajudant-nos en tot el que hem demanat, així com tots aquells veïns i veïnes que van posar la seua panyoleta als carrers». I és que pretenine que el poble, que tants Juniors ha format en estos darrers anys, estiguera replet de panyoletes. Un objectiu que van aconseguir.

L’organització aprofita l’ocasió per agrair als pares i mares Juniors la seua ajuda, «preparant les panyoletes dels balcons, muntant material, preparant dolços i organitzant la barra, i sobretot, per haver confiat, una vegada més, en nosaltres».

Atenent que l’any que ve Juniors MD Ambra celebren el seu 35 aniversari del nostre centre, van voler començar eixa celebració amb este Dia Juniors i és per això que volien que «els antics educadors estigueren presents en aquest Dia Juniors, ja que fins d’ací 10 anys no es tornarà a celebrar al nostre poble» i per a fer-ho van «utilitzar el material que guardàvem d’antics dies Juniors: disfresses, cartells, …»

Per tot això, l’organització del Dia Juniors a Pego conclou que «a pesar que encara no hem avaluat l’activitat [ho faran el cap de setmana que ve], si els assistents van estar satisfets, els organitzadors ho estem molt més».

1956 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!