El Departament de Salut de Dénia té preparades 26.600 vacunes contra la grip

La campanya comença esta setmana en tota la Comunitat Valenciana i finalitzarà al gener. Enguany hi ha disponibles tres tipus de vacunes, segons l’edat del pacient.
El Cap de Secció de Medicina Preventiva del Departament de Salut de Dénia, Dr. Antonio Valdivia, junt amb el Director de Salut Pública de la Marina Alta, Pasqual Martí i l’alcalde de Xàbia, José Chulvi, van presentar ahir al Centre de Salut de Xàbia al Campanya contra la grip 2013.
La Conselleria de Sanitat ha destinat 26.600 dosis per als veïns de la Marina Alta. Enguany, i com principal novetat, s’oferiran tres tipus de vacunes: una per als majors de 64 anys, una altra per als menors d’eixa edat i una tercera per a les Residències de la Tercera Edat. La vacuna va especialment dirigida al primer grup, a més del personal sanitari, embarassades i pacients crònics. El Dr. Valdivia ha subratllat la importància de la vacunació en la població de risc, ja que evita complicacions greus per esta patologia.
Enguany i sota l’eslògan “Vacuna’t contra la Grip” el Departament de Salut de Dénia ha triat Xàbia com a lloc de presentació de la campanya a nivell comarcal, per ser esta una de les poblacions de la Marina Alta on el percentatge d’estrangers residents ja ha superat al dels espanyols empadronats (55%).

Segons el Cap de la Secció de Medicina Preventiva de Marina Salut, els estrangers residents en la Marina Alta presenten taxes de vacunació molt per sota dels nacionals. Amb l’objectiu de facilitar-los la vacunació, enguany podran fer-ho, inclús aquells que no tinguen targeta sanitària o SIP.

El Director de Salut Pública de Dénia, Pasqual Martí, ha assegurat que l’objectiu d’enguany és vacunar al 44% del personal sanitari i el 60% de la població diana.

Segons Pascual Martí, el cost de la vacuna per a la present campanya suposarà un considerable estalvi per a la Conselleria de Sanitat, ja que s’ha realitzat per mitjà de la modalitat de “compres centralitzades”.


594 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!