El curs escolar s’inicia en la comarca amb 56 aules prefabricades, 20 d’ells a Pego

Els més de 10.000 alumnes de l’Infantil i Primària que ahir van començar el curs escolar 2008-09 ho van fer sense incidents. Encara que molts d’ells rebran la docència en 56 aules prefabricades, a Pego, un curs més ho faran els i les alumnes del Carolina Sala. Tot i que ha passat un any i ahir s’iniciava el curs d’Infantil i Primària 2008-09, les coses a Pego continuen, pràcticament igual que en l’inici del curs passat si ens fixem en les aules prefabricades que serveixen a manera d’escola pública, ja que el col•legi Carolina Sala continua situat al poliesportiu de la Trilladora, en 20 barracons, un nombre que supera amb escreix la resta de barracons que hi ha repartits per la comarca, la localitat més propera és Xàbia amb 15. Així fins a un total de 56 barracons a la Marina Alta que substitueixen els edificis educatius a l’espera de noves infrastructures educatives que ha de posar en marxa l’Administració Autonòmica.

A Pego el que ha canviat al respecte de l’any passat en el cas concret del Col•legi Públic Carolina Sala és que ja no s’espera que s’enderroque l’antic centre educatiu, sinó que actualment ja comença a dibuixar-se el que serà el proper edifici que albergarà els al voltant de 200 alumnes que té el centre. El procés, però és llarg. De fet, s’haurà de renovar el lloguer de les aules prefabricades, ja que aquestes van ser preentregades un divendres, 14 de juliol de 2006, ja fa més de dos anys, el que supera de llarg els 14 mesos de lloguer inicial.

Un cas similar és el de La Xara, on els alumnes de quart, cinquè i sisè de Primària de l’escola pública hauran de tornar als barracons. Així mateix, altres municipis de la Marina Alta s’han vist obligats a habilitar noves aules per a poder atendre els alumnes o poder-los oferir els serveis corresponents. És el cas de Benissa que ha creat una classe en el col•legi Pare Melcior, o el dels Poblets, que ha disposat un nou menjador.

A Calp, els 1.722 alumnes matriculats van tornar a classe a trobar-se amb companys i amics després que l’Ajuntament realitzara, este estiu, diverses obres de millora i manteniment, que continuaran durant tot l’any, amb l’objectiu de mantindre en el millor estat possible les instal•lacions. D’altra banda, en el col•legi Paternina de Calp els professors amb especialitats d’anglès o música no impartiren les seues classes, reforçant les d’educació infantil.

Però hi ha més col•legis distribuïts en diverses localitats de la comarca que de cara a l’any que ve i curs escolar que ja estan prenent mesures per a oferir unes instal•lacions adequades per a la docència.

Al respecte del nombre d’alumnes matriculats enguany a Pego en Primària fins a segon d’ESO són al voltant de 1000, provisionalment. Perquè com ja sol ser habitual, aquesta xifra pot variar perquè es poden produir incorporacions tardanes. Els xiquets i xiquetes de 3 anys se situa al voltant dels 80 matriculats per al curs 2008/09 que s’acaba d’iniciar.


581 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!