El Corpus es passeja amb tots els honors pels carrers de Pego

Segles de tradició religiosa van continuar, un any més, amb el costum de rendir homenatge al Corpus traient aquest en processó pels carrers i llocs públics de la vila. I precedint-lo els balls rituals i les xiquetes i xiquets que enguany han passat la seua primera comunió. Eren les 8’30 de la vesprada passades quan les campanes de l’Esglèsia de Nostra Senyora de l’Assumpció anunciaven la fi de la missa en honor al Corpus Christi. Alhora, aquest festiu so de campanes donava la benvinguda a les xiquetes i xiquets que eixien de l’interior del temple per a precedir la custòdia del Corpus i acompanyar-la fins a l’Esglèsia de la Sagrada Família. 26 xiquetes vestides de blanc portant pètals de roses i 35 xiquets vestits de mariners mostraven en aquesta processó el compromís d’amistat, després del primer contacte amb el cos i la sang de Crist, amb Déu.

Abans, una mostra de balls rituals, que la gent del poble oferia com a tribut al Corpus des de l’Edat Mitjana i que a Pego fa tres anys que s’han començat a recuperar i a mostrar per tal que un dia tan assenyalat com és el Corpus, la processó lluisca més i siga més fidel a la tradició centenària. Així, enguany han eixit al carrer fins a 6 balls, precedits per la dansà de Pego. Panderets; vetes de Sueca, Arquets, Cavallets, Magrana i Zíngares, la nova incorporació per a 2007.

Les Dansaires d’Uxola han aconseguit el seu doble propòsit un any més: han augmentat el nombre de xiquetes i xiquets dansaires per a aquesta ocasió i han augmentat també, en una peça el nombre de balls a desfilar. Les zíngares, van ser, potser, les més esperades perquè eren la novetat per a aquest 2007. Vestides de blanc, amb tocs de colors vius a les caderes i els cabells, acompanyades d’una pandero, cadascuna, ballaven amb una composició elegant amb tocs que recordaven les marxes mores.

Una vegada arribada la custòdia a l’Esglèsia de la Sagrada Família, aquesta, es va aturar a les escales d’entrada al Temple per tal de rebre els honors dels i de les dansaires, que tots a una van ballar les diferents peces davant el cos de Crist, barrejant-se música de dolçaina i tabal i el toc de les campanes, era l’adéu al Corpus d’aquest any.

419 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!