El Club Esportiu Els Carreters celebra 40 anys de tir a Pego

I comença a celebrar-lo amb el seu patró, Sant Antoni, el proper cap de setmana. En esta ocasió, bona part de la festa es desplaça del camp de tir al Pla de la Font. Allí els carreters “plantaran” un pi amb l’ajuda de les seues cavalleries. A les 20h., de dissabte el cremaran i, amb les brases torraran el seu sopar. Conviden a tot el món que vullga torrar el seus embotits que no ho dubte i els acompanye. Diumenge a les 10, tradicional romeria fins a Sant Antoni.
El Club Esportiu Els Carreters està d’aniversari, en 2014 es complixen 40 anys de tir a Pego i, el Club, ho vol celebrar amb tot el poble i en honor a Sant Antoni.

Abans de començar esta primera celebració de l’any, divendres, 17 de gener, dia de Sant Antoni, a les 4 de la vesprada, se celebrarà una missa en l’ermita del Sant, en el seu honor.

I el cap de setmana, enguany, el Club Esportiu Els Carreters modifica la tradició per Sant Antoni i el dissabte 18 de gener, trasllada la festa del camp de tir i arrossegament al Pla de la Font, al centre del poble. A partir de les 12, diferents cavalleries arrossegaran un pi, des del Calvari fins al Pla de la Font. Una vegada arribe el pi es degustarà una ‘pallorfà’ popular. Més tard, es plantarà el pi i es prepararà la foguera per a la nit.

A les 20h., s’encendrà la foguera en honor a Sant Antoni i, com és tradicional entre els carreteres, amb les seues brases torraran carn per a sopar. Enguany, com la foguera serà gran i està ben situada, conviden a totes aquelles persones que vullguen torrar la carn i la verdura que porte, que ho pot fer i acompanyar-los en el sopar.

Diumenge, 19 de gener, el Club Esportiu Els Carreters durà a terme la tradicional romeria per a portar la talla de Sant Antoni fins a la seua ermita, pel següent recorregut: Sant Agustí, Llavador, Fray Fco. Peris, Atzúvia, Avgda. Alcoi. Avgda. València, Duanes, Sant Miquel, Ecce-Homo, Plaça de l’Ajuntament, Major, Jaume I, Mar, Camí Sant Antoni fins a l’Ermita. La romeria eixirà de l’ermita de Sant Josep a les 10 del matí i està tot el poble convidat a participar amb les seues mascotes.

A les 11 està previst que se celebre la missa en honor a Sant Antoni a la seua ermita. Després, benedicció d’animals i repartiment de bunyols beneïts.644 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!