El cementiri de Pego es prepara per Tots Sants

Des de la Regidoria de Serveis Funeraris s´informa que s´està habilitant una zona d´aparcament en arena blanca per tal d´evitar problemes a la zona del cementiri en cas de pluja. A més, es prega a la gent que arregla els rams de flors dels nitxols que cumplisca la normativa i no els regue directament en botella perquè se´n bruten les làpides de sota. Durant la vespra i el dia de Tots Sants s´habilitarà un servei de minibus gratuït perquè la població es puga desplaçar fins al cementiri.
Tots Sants, el dia elegit per a dedicar-lo al record dels difunts s´acosta. El 1 de novembre està a una setmana vista. Equador entre l´estiu i l´hivern, la tardor és l´estació elegida per a rendir especial homenatge als que han faltat, un temps on el cicle natural de la terra s´atura, rep les llavors dels fruits que es mantindran soterrats durant l´hivern per a enfortir-se i eixir a l´exterior a la primavera. És, potser per això, que des de temps antics es va elegir l´1 de novembre com a diada de Tots Sants.

Pego durant aquesta setmana comença a preparar el seu cementiri per a l´ocasió. Des de la Regidoria de Serveis Funeraris ja s´han començant els preparatius, els funcionaris municipals estan habilitant l´àrea d´aparcament amb arena blanca per tal que no hi haja complicacions en cas de pluja.

D´altra banda, des de la Regidoria que dirigeix el nacionalista Àngel Sendra es demana que les persones responsables de làpides de marbre o altres materials en mal estat intenten arreglar-les durant aquesta setmana per tal d´evitar accidents.

Durant aquesta setmana i la que ve, abans de la vespra o el mateix dia de Tots Sants, moltes són les persones que s´acosten al cementiri per tal guarnir de flors i arranjar l´aspecte exterior de les tombes dels avantpassats, de les persones volgudes en una mostra d´estima a eixos familiars que ja no estan. Perquè la feina feta per tothom amb els nitxols no siga envà, des de la Regidoria de Serveis Funeraris es recorda la normativa vigent de cementiris per la qual els rams de flors es regaran directament en les aixetes habilitades al recinte per tal de no embrutar les tombes veïnes.

Per a facilitar la visita al cementiri a tots els pegolins i pegolines que hi vulguen acudir la Regidoria de Trànsit a habilitat, un any més, per als dies 31 d´octubre i 1 de novembre, un servei totalment gratuït de minibús que permet el transport de flors al seu interior durant tot el trajecte.

A partir de les 9 del matí i fins a les 6 de la vesprada estarà en funcionament el servei. Durant els dos dies assenyalats aquest transport públic realitzarà, cada mitja hora, les següents parades: Ermita de Sant Josep, al Pla de Font; Plaça del Convent, davant les escales de l´Esglèsia de la Sagrada Família; Teatre Municipal, a la Plaça del Mercat; Avinguda de València, front al Supermercat Vidal i darrera parada al Cementiri Municipal.

L´horari del cementiri és de 8 a 6 de la vesprada tot i que durant eixos dies hi haurà una disponibilitat especial, ja que romandrà obert el temps necessari perquè tothom que acusdisca puga visitar amb tranquil•litat les tombes dels familiars i amics.

690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!