El cementiri de Pego a punt per Tots Sants

Des de la Regidoria de Serveis Funeraris s´informa que s´ha habilitant una zona d´aparcament en arena blanca per tal d´evitar problemes a la zona del cementiri. A més, es prega a la gent que arregla els rams de flors dels nítxols que cumplisca la normativa i no els regue directament en botella perquè s´embruten les làpides de sota. Durant la vespra i el dia de Tots Sants s´habilitarà un servei de minibús gratuït perquè la població es puga desplaçar fins al cementiri.
Dimecres se celebra, com cada 1 de novembre, Tots Sants, dia en què es rendeix homenatge als difunts. Per a tal esdeveniment, el Cementiri de Pego es vesteix amb les millors gales per tal de rebre els pegolins i les pegolines amb la millor cara i les màximes facilitats. La tardor és l´estació elegida per a celebrar, públicament, el respecte i l´estima cap als que han faltat, un temps on el cicle natural de la terra s´atura, rep les llavors dels fruits que es mantindran soterrats durant l´hivern per a enfortir-se i eixir a l´exterior a la primavera. És, potser per això, que des de temps antics es va elegir l´1 de novembre com a diada de Tots Sants.

Pego la setmana passada ja va començar a preparar el seu Cementiri per a tal ocasió. Des de la Regidoria de Serveis Funeraris han habilitat una àrea d´aparcament amb sorra blanca junt a l´entrada del recinte per tal d´evitar problemes d´embusos o d´inundacions, en cas de pluja, tot i que la previsió meteorològica indica un dia predominat pel sol amb intervals de núvols alts a la nostra població.

D´altra banda, dimecres passat el regidor de l´àrea, Àngel Sendra, demanava a les persones responsables de làpides de marbre o altres materials en mal estat que intentaren arreglar-les durant la setmana per tal d´evitar accidents durant la vespra i el dia de Tots Sants i durant la resta de l´any.


Guarnir de flors i arranjar l´aspecte exterior de les tombes dels avantpassats, de les persones volgudes en una mostra d´estima a eixos familiars que ja no estan és un costum estès a Pego durant els dies previs a la vespra del dia dels difunts. Perquè aquesta feina no siga envà des de Serveis Funeraris es demana a tothom que cumplisca la normativa vigent de cementiris que indica que els rams de flors es regaran directament en les aixetes habilitades al recinte per tal de no embrutar les tombes veïnes.

Per a facilitar la visita al cementiri a tots els pegolins i les pegolines que hi vulguen acudir, la Regidoria de Trànsit ha habilitat, un any més, per als dies 31 d´octubre i 1 de novembre, un servei totalment gratuït de minibús que permet el transport de flors al seu interior durant tot el trajecte.

A partir de les 9 del matí i fins a les 6 de la vesprada estarà en funcionament el servei. Durant els dos dies assenyalats aquest transport públic realitzarà, cada mitja hora, les següents parades: Ermita de Sant Josep, al Pla de Font; Plaça del Convent, davant les escales de l´Esglèsia de la Sagrada Família; Teatre Municipal, a la Plaça del Mercat; Avinguda de València, front al Supermercat Vidal i darrera parada al Cementiri Municipal.

L´horari habitual del cementiri és de 8 a 6 de la vesprada, però durant la vespra i la diada de Tots Sants hi haurà una disponibilitat especial, ja que el Cementirir romandrà obert el temps necessari perquè tothom que acusdisca puga visitar amb tranquil•litat les tombes dels familiars i amics.

858 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!