El cementiri a punt per a Tots Sants

L’ajuntament, com en anys anteriors, ha habilitat un servei d’autobusos que estarà actiu divendres de 2 a 6 de la vesprada i dissabte, de 9 a 12 del matí i de 2 a 6 de la vesprada. Les parades són les habituals de la línia regular d’autobús, a més, pararà a la Plaça de l’Antic Regne de València i al Pla de la Font. A la tardor i més concretament l’1 de novembre, quan traspassem les portes del cementiri de Pego el cant dels ocells és un dels sons que trenca el silenci que impera al seu interior, un cant que així com trenca la quietud, alhora relaxa i acompanya en el caminar cap als ésser volguts que ja no hi són. Uns dies abans de la festa dels difunts amb el dia fosc, amenaçant de pluja, els passadissos del camp sant estan pràcticament deserts. No obstant, a mesura que va acostant-se la data d’honorar als que ens han deixat, l’activitat a l’interior del cementiri augmenta i són cada vegada més les persones que hi acudeixen per a visitar aquells que ja no estan.

Perquè aquest santuari dels desapareguts estiga a punt, els treballadors de l’ajuntament no deixen res a l’atzar i com comentava el regidor de l’àrea, l’independent Pascual Garcia, “des de fa un parell de setmanes estem netejant el cementiri […] perquè eixe dia estiga tot en ordre.” Així mateix, des de l’ajuntament s’ha preparat un dispositiu d’autobús per a facilitar l’assistència al major nombre de persones possible. El microbús habilitat funcionarà al llarg del divendres des de les 2 i fins les 6 de la vesprada i dissabte des de les 9 del matí fins a migdia i de 2 a 6 de la vesprada. El recorregut contempla totes les parades integrades en la línia regular d’autobús, a més, afegeix una parada a la Plaça de l’Antic Regne de València i al Pla de la Font.

La població envelleix i va deixant-nos, això es percep, entre d’altres coses, perquè any rere any van ampliant-se les galeries per albergar difunts, com és el cas d’aquest 2008.

Tots Sants, la festa dels morts, ens arriba en un moment clau de l’any, un moment en què la mateixa natura sembla morir. Ha passat el temps de l’abundor, de les collites de l’estiu i de la verema… Les fulles de molts arbres cauen i la terra sembla esmorteïda. És el temps de la sembra; els camps, però, restaran erms fins que amb la primavera retorne la vida. Per a donar-li un toc d’alegria a aquesta tristesa als éssers volguts que ja no hi són, la gent els hi deixa flors ben boniques i en unes jardineres d’allò més arreglades, apuntaven des de la Floristeria Mandràgora.

La tradició va canviant i, tot i que com escoltaven el clavell és encara predominant en els rams de Tots Sants, altres flors van ocupant el seu lloc com corroborava el propietari de Flors Sant Antoni mentre arreglava una de les flors que haurà venut per a el dia 1 de novembre.

Ja veiem com els gustos per les flors canvien però el que resta és el sentiment de visitar especialment, en Tots Sants, aquelles persones que hem estimat i ja no ens acompanyen en vida.

695 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!