El Carnestoltes de Pego no se suspèn

El regidor de festes afirma que “en quatre gotetes no paren el carnestoltes de Pego. Va tot avant fins al final”. La previsió meteorològica preveu per a dissabte un 90% de probabilitats de què ploga, tot i això, des de l’ajuntament s’argumenta que la festa es desenvolupa en pràcticament la seua totalitat diumenge, quan se suposa que el dia serà sec. De fet, la previsió marca un 25% de probabilitat de pluges per a diumenge. És per això que l’Ajuntament de Pego ha decidit arriscar-se i continuar endavant tots els preparatius per a celebrar el Carnestoltes de Pego 2010. Aquesta vesprada el protagonisme és per al Carnestoltes infantil.
El telèfon i el correu electrònic de l’Oficina de Turisme treuen fum i és que la gent està inquieta davant les previsions meteorològiques per al cap de setmana.

Si consultem les previsions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani indiquen que demà va a produir-se un augment de la nebulositat, més significatiu en tota la franja litoral i en la meitat Sud de la Comunitat, fins a estar molt ennuvolat o cobert, quedant algun clar esporàdic cap a l’interior de la meitat Nord. Pel que fa a les precipitacions, a partir de mitjan matí o migdia s’iniciaran les primeres precipitacions, en general dèbils, més probable en punts de la meitat Sud, o també el mateix litoral de Castelló. A la vesprada tendiran a incrementar-se, fins a poder ser moderades en punts del terç Sud de València i terç Nord d’Alacant, i més dèbils en la resta, amb menys probabilitats com més al Nord i interior. Estes precipitacions seran de neu a partir de cotes d’uns 700m’al Sud d’Alacant, 500m’al Nord d’Alacant, 400m’al Sud de València. El vent bufarà del Nord-est, amb ràfegues un poc fortes en el litoral del terç Sud, sent ja entre fluix i moderat en la resta. Quedarà alguna ràfega del Nord-oest al Nord de Castelló. Les temperatures seguiran molt fredes, encara que l’efecte de la nebulositat farà que ascendisquen algun grau les mínimes, i al contrari descendisquen més les màximes.

Segons l’Agència Estatal de Meteorología la probabilitat de què ploga dissabte a Pego és del 90%, amb un risc important de nevades a una cota d’uns 500 metres. Les temperatures se situaran, segons AEMET entre els 4 graus de mínima i els 10 de màxima.

Oratgenet també indica per a dissabte precipitacions durant tot el dia i unes temperatures molt baixes que oscil•larien entre els 3 graus de mínima i els 5 de màxima. El vent bufarà moderat de gregal i llevant.

Per a diumenge segons CEAMET encara podria mantindre’s la inestabilitat de bon matí i primeres hores, encara que les precipitacions ja s’aniran debilitant, fins a desaparèixer en la seua majoria a partir de migdia. Les cotes de neu es mantindran, o a penes pujaran un poc, i les temperatures encara es van a mantindre fredes. Malgrat produir-se una relativa milloria durant el dia, quedaran intervals ennuvolats, i de cara al Dilluns i Dimarts s’espera una nova inestabiltzació i generalització de les precipitacions, encara que la massa d’aire fred ja es retirarà en gran mesura, pujant progressivament les cotes de neu.

AEMET preveu per a diumenge una jornada ennuvolada amb només un 25% de probabilitats de precipitació. Les temperatures es mantindrien en els 4 graus de mínima i els 10 de màxima i la cota de neu pujaria als 700 metres.

Oratgenet per a diumenge indica dia parcialment cobert amb un vent que bufarà de xaloc fluix i unes temperatures que oscil•laran entre els 3 graus de mínima i els 9 de màxima. La inestabilitat tornaria a partir de dilluns.

Amb aquest panorama no és d’estranyar que la gent estiga preocupada per si el Carnestoltes de Pego se suspèn o continua endavant. Per a saber la resposta els Serveis Informatius de Ràdio Pego s’han posat en contacte amb la Regidoria de Festes i el seu responsable, Ricardo Cabrera ha assegurat que “en quatre gotetes no paren el carnestoltes de Pego. Va tot avant fins al final”. I era més directe encara respecte a una remota possibilitat de suspensió: “Això és incancelable”. Tot i que aclaria que “si alhora […] de muntar l’equip de so ploguera molt a eixes hores se suspendrà, però a priori res”. Ricardo Cabrera animava a la gent “que no faça cas si plou de vesprada perquè la festa és per la nit”.

L’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà, argumentava que “la previsió indica pluja i fred per a dissabte. La previsió també indica que a l’endemà diumenge, farà sol i el diumenge comença a les 12 de la nit.” Tot i això reconeixia que “la situació és molt delicada i complicada”. Davant el dubte de com i quant plourà “per tant, van a seguir tots els preparatius i només a l’hora de muntar o de començar les activitats si diluviara o ploguera d’una manera que no es poguera garantir el funcionament dels aparells elèctrics se suspendria, però de moment van a continuar tots els preparatius”.

Després d’aquest aclariment, recordar les novetats per a què aquest Carnestoltes siga menys caòtic a l’hora d’entrar al municipi. I és que es disposarà de dos dispositius per tal de desviar el trànsit dels al voltant de 200 autobusos que està previst que arriben a Pego durant la nit de dissabte i matinada de diumenge. La Regidoria de Festes, en coordinació amb la Regidoria de Trànsit han decidit “desviar els autobusos per la carretera CV-700, que és la de El Verger, perquè puguen entrar directament al Polígon Industrial” que és la zona d’aparcament prevista per als autobusos, explicava el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera.

Una altra novetat concerneix als vehicles privats. Aquest no podran aparcar de vesprada a la zona del Clot. El regidor de festes explicava que “a partir de les 5 de la vesprada no anem a deixar que hi haja cap vehicle estacionat en els carrers adjacents al Passeig del Clot perquè molta gent de fora ve i aparca allí i després són molts problemes a l’hora de voler eixir quan encara està tot ple de persones”. Els vehicles privats només podran estar o bé a les zones d’aparcament que estaran senyalitzades o bé a la ronda del Cementeri fins al Pérez Ramos o el Polígon Industrial on aparquen els autobusos. Mesures, totes elles, que intenten millorar l’organització del Carnestoltes als afores del Poble.

Recordem també quina és la música que acompanyarà a la gent que vinga a Pego per a gaudir del seu Carnestoltes. La Regidoria de Festes decidia, “seguir els passos d’aquestos dos últims anys”. Així, “començarà una orquestra al Pla de la Font, Eufòria, des de les 10’30 fins a la 1’30 de la matinada. A la 1’30 començarà el passacarrers animat per diferents xarangues, algun de batucada i una xaranga del Carnestoltes de Montevideo”. El recorregut enguany és el següent: Pla de la Font, Sant Agustí, Sant Jaume, Capità Cendra, Mestre Blasco, Dénia, fins el Passeig Michel.

Una vegada arribats al Passeig Michel, la gent es trobarà dos macrodiscomòbils, una en cada punta de passeig i al centre un escenari on actuaran les orquestres, Montecarlo i Vértigo amb l’actuació en aquesta última de Leo Segarra. Apuntava el regidor de Festes que en els carrers del voltant del Passeig Michel, distints col•lectius i bars de Pego també muntaran barres amb música pròpia per a tothom que s’hi vullga acostar.

I ara passem al més immediat, al carnestoltes dels més menuts que és aquesta vesprada a partir de les 4 aproximadament. Totes les escoles desfilaran amb les seues disfresses. Totes, però, no arribaran al Pla de la Font. Les que ho facen es calcula que sobre les 5 de la vesprada estaran allí, on els xiquets i les xiquetes podran gaudir de castells inflables.

Però la festa està en fer-se la disfressa i en els dies previs al carnestoltes, quan una bruixa va tornant-los bojos perquè els mana posar-se coses ben estranyes…
690 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!