El Bloc Jove de la Marina Alta es presenta en societat en clau valencianista d’esquerres

Va ser dissabte passat a la Casa de Cultura de Dénia. Amb aquest acte, s’enceta una nova etapa en la que tots els joves de la comarca passen a ser els protagonistes. Des del I Congrés Comarcal del Bloc Jove de la Marina Alta, celebrat l’11 d’abril de 2008, la coordinadora comarcal que es formà aleshores ha dut a terme els seus dos objectius principals: d’una banda arrelar entre els joves de la comarca i crear una xarxa de gent jove, valencianista i d’esquerres; i de l’altra, començar a organitzar tota una sèrie d’iniciatives i activitats dirigides a aquests joves, per tal de fer valdre els seus interessos. Ara volen anar més enllà. Dissabte passat es va presentar a la Casa de Cultura de Dénia el Bloc Jove de la Marina Alt. En l’acte en què es van exposar tant les línies de treball que s’han seguit fins el moment, com les que s’abordaran en un futur proper, van intervenir Joan Manuel Pérez, secretari comarcal del Bloc Jove de la Marina Alta, Blai Server, membre de la coordinadora comarcal del Bloc Jove i Jordi Aura, secretari d’organització del Bloc Jove nacional.

Així, amb aquest acte, “s’enceta una nova etapa en la que tots els joves de la comarca passen a ser els protagonistes”, segons els col•lectiu nacionalista que assegura que “el naixement públic del Bloc Jove de la Marina Alta representa el primer pas d’un camí que no ha fet més que començar, el camí dels joves de la Marina Alta per aconseguir una comarca i un País Valencià millors, sempre des de l’estima a la nostra cultura, el territori i la seua gent”. En aquest sentit, declaren els joves nacionalistes “anem a posar tota la maquinària en marxa per tal d’aplicar la nostra manera d’entendre la política, sempre de ‘Baix cap a Dalt’”.

Des del I Congrés Comarcal del BLOC JOVE de la Marina Alta, celebrat l’11 d’abril de 2008, la coordinadora comarcal que es va formar aleshores ha dut a terme els seus dos objectius principals: d’una banda arrelar entre els joves de la comarca i crear una xarxa de gent jove, valencianista i d’esquerres; i de l’altra, començar a organitzar tota una sèrie d’iniciatives i activitats dirigides a aquests joves, per tal de fer valdre els seus interessos.

Fins ara, la coordinadora s’ha dedicat bàsicament al primer punt. En aquesta línia, “hem celebrat tota una sèrie de reunions en diversos pobles de la comarca (Dénia, Gata, Xaló…), tant amb els col•lectius locals del bloc com amb gent interessada amb el projecte del Bloc Jove. Aquestes reunions ens han servit per establir un primer contacte amb els joves d’aquests pobles, sobre el qual anar treballant d’ara endavant. Una eina que creiem bàsica en aquest contacte directe i bidireccional amb el jovent de la comarca és la nostra pàgina web (www.blocjovemarinaalta.org), que ja hem posat en marxa; així com un llistat de correus electrònics per tal d’informar a tots aquells que estiguen interessats en les nostres activitats (per afegir-se només cal enviar un correu a info@blocjovemarinaalta.org)”.

Aquest procés d’implantació no ha acabat, ja que asseguren els joves del Bloc que “continuarem desenvolupant-lo en els pròxims mesos per tal de dotar al Bloc Jove de la Marina Alta d’un més ampli recolzament social”.

Paral•lelament a aquesta implantació, descrivien, “hem començat a articular aquest moviment jove, valencianista i d’esquerres a la comarca. En aquest sentit, hem encetat un procés participatiu, en la línia del lema “Política des de Baix cap a Dalt” per tal d’escoltar l’opinió dels joves sobre la comarca i sobre els seus pobles”. La informació extreta d’aquestes reunions, dos fins a la data, “ens servirà per conèixer les inquietuds dels joves de la Marina, inquietuds que serviran de base al nostre pla de treball, i que, donat el cas, podrem convertir en iniciatives que els nostres dos diputats a les Corts, Enric Morera i Josep Maria Pañella, presentaran a les Corts. Fins ací el que hem fet fins ara”.


D’ara endavant, tant el procés d’implantació com les reunions de participació continuaran, però aniran acompanyades d’altres propostes i activitats més pràctiques. Així doncs, “a dia d’avui estem enllestint dos projectes:

– D’una banda una iniciativa de promoció del valencià en les activitats d’oci de la comarca (que durà per nom FemOci). Aquesta iniciativa consistirà en posar en marxa una sèrie d’incentius per tal que els locals d’oci de la comarca empren el valencià en les seues activitats.

– I de l’altra banda, un cicle de música que tindria un caràcter itinerant (els concerts es celebrarien cada vegada en un poble de la comarca). Ara per ara estem treballant en la recerca de llocs on fer els concerts i de grups que vulguen vindre a tocar.”

Però a banda d’aquests dos projectes, els i les membres de la formació també “participarem en totes les iniciatives a nivell de país que pose en marxa el BLOC JOVE nacional”.
439 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!