El Bloc-Compromís de Pego sol•licitarà la constitució del Consell de Salut de l’àrea de la Marina Alta

Aquest és un òrgan de participació creat per la Llei de Sanitat en el que estan representats la ciutadania, els sindicats i l’administració sanitària. Així mateix, representants del Bloc-Compromís de Pego formaran part de la plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta que naixia dijous passat de l’assemblea informativa convocada per la Junta de Personal del departament sanitari nº13 i el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia per denunciar els retalls que està aplicant Marina Salut a la sanitat de la comarca.
El passat dijous 3 de novembre la Junta de Personal del departament sanitari nº13, el corresponent a la Marina Alta i el Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia van convocar una assemblea informativa per a informar sobre els retalls que està aplicant Marina Salut a la sanitat de la comarca. A eixa reunió va acudir un nodrit nombre de pegolins i pegolines preocupats per aqueixa qüestió. Entre ells també hi havia representants polítics com el secretari local dels socialistes pegolins Enrique Moll o Joan Folqués, secretari local del Bloc-Compromís.

Arrel d’això, avui el Bloc-Compromís de Pego emetia una nota de premsa en la que informava que en aqueixa reunió en la que “el personal que treballa en la sanitat de la nostra comarca volia donar a conèixer a la ciutadania la situació que estan patint i que, cada vegada més pateix la població de la Marina Alta”; es va explicar que a la Marina Alta tenim “un hospital que tanca llits, acomiada injustificadament al personal mentres s’augmenta el número de directius”. A més els professionals sanitaris van denunciar que des de Marina Salut “han deixat de derivar persones que ho necessiten a l’Hospital la Pedrera per un criteri totalment econòmic i s’ha reduït també la derivació de persones malaltes que ho necessitaren a altres Hospitals”. També indicaven que es dóna el cas de què “no hi ha medicaments per a les visites per urgències, ha arribat a faltar material per a cures”.

Després d’aquest panorama el Bloc-Compromís de Pego arribava a la conclusió que “intentar fer de la sanitat un negoci no porta res de bo per la població afectada. Estan jugant amb la salut de quasi 200.000 persones de vivim a la Marina Alta”. Davant això asseveraven que “hem de reaccionar ja”.

Durant l’assemblea informativa convocada pel Comitè d’Empresa de l’Hospital de Dénia i la Junta de Personal de la sanitat de la Marina Alta es va iniciar la constitució d’una plataforma per la defensa de la sanitat pública a la comarca. El Bloc-Compromís de Pego informava que “formarà part de la mateixa”.

Així mateix, la formació valencianista donava avançava que “després de reunir-nos en executiva hem decidit, com a partit amb representació municipal al nostre poble i a molts altres de la Marina Alta, que anem a sol•licitar la constitució del Consell de Salut de l’Àrea”. El Consell de Salut de l’àrea és “l’òrgan de participació creat per la Llei de Sanitat, en el que estan representats tant la ciutadania, com els sindicats i l’administració sanitària”. Des del Bloc-Compromís de Pego es pretén impulsar “la seua constitució tant a Pego com a tots els pobles de la comarca que vulguen sumar-se a la iniciativa”.

Defensen des del Bloc-Compromís de Pego que “el consell de salut com a òrgan de participació comunitària serà una ferramenta més en mans de la ciutadania per obtindre tota la informació de la situació sanitària a la nostra comarca i poder prendre les mesures que corresponguen”.
545 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!