Dos tríptics per a descobrir la importància del patrimoni religiós de Pego

La Regidoria de Turisme continua augmentant la informació sobre el patrimoni arquitectònic i cultural de Pego. A l’Ecce-Homo, l’Assumpció i la Marjal se li afegeixen dos tríptics més que revelen el més interessant del Convent i les ermites del municipi. El patrimoni arquitectònic i cultural d’un poble és un llibre obert d’aquest, és per això que es recomana conservar-lo i difondre´l. Aquesta ha estat la filosofia de la Regidoria de Turisme de l’ajuntament de Pego des que l’any passat s’editaren tres senzills tríptics de l’Esglèsia de Nostra Senyora de l’Assumpció, de la Capella de l’Ecce-Homo i de la Marjal de Pego-Oliva. Aquesta línia d’edició es continua amb la nova regidora de turisme, la socialista Pepa Sendra.

Des de Turisme s’ha realitzat dos nous tríptics dels monuments més representatius de Pego, com són el convent dels franciscans i la ruta de les ermites. Dins de la ruta de les ermites s’explica la història, la decoració exterior i interior i les festes de les ermites de Sant Antoni, Sant Miquel i Sant Josep. Amb aquestes dues incorporacions es completa la col•lecció d’informació específica dels recursos turístics del poble.

Els tríptics s’han publicat en tres idiomes: castellà, valencià i anglès. S’han editat 2.000 de cada idioma, en blanc i negre. Aquestes edicions han sigut subvencionades per la Conselleria de Turisme en un 30%.

L’objectiu principal d’aquestes publicacions és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic, artístic i religiós que té Pego des del rigor històric. En general, l’objectiu és que es valore i aprecie el que existeix al si del municipi. A partir de finals setembre o principis d’octubre està previst que s’inicien visites guiades per l’interior de les esglèsies de la localitat perquè s’ha arribat amb un acord amb el nou rector de la parròquia de l’Assumpció, José Daniel Garcia.

Els textos i la informació que es recull en els diferents tríptics ha estat recollida i treballada per la historiadora de l’art, Creu Bordes i les tècniques de la Tourist Info de Pego i Les Valls. Un reconeixement més a l’atractiu turístic de Pego i les valls que el rodegen, apuntava Pepa Sendra, és l’article que la revista de difusió turística, “Salir de Viaje”, ha publicat en la seua edició d’agost.

432 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!