Dos mini ecoparcs per a promoure el reciclatge

Es tracta de dos contenidors amb forma de mupi que estan situats un al carrer Jaume I i l’altre al passeig Cervantes. Al seu interior, aquestos mini ecoparcs estan dividits en set compartiments per a separar els materials que es pot reciclar. Són xicotets contenidors per a depositar fins a sis tipus de deixalles diferents, com són bombetes incandescents, llums led de baix consum, piles (de botó i alcalines), bateries de xicotets electrodomèstics, cartutxos de tinta i aparells elèctrics i electrodomèstics en desús.

Precisament per als aparells elèctrics i electrònics es destina dos dels set compartiments, perquè es tracta dels residus que més es deixa actualment a l’ecoparc municipal. Així ho reflecteix l’estudi realitzat prèviament pels tècnics municipals per a determinar quins materials anaven a poder depositar-se en estos dos nous punts de reciclatge.

Els principals objectius de la iniciativa municipal són el foment del reciclatge de forma més selectiva per part de la ciutadania, facilitant-li el procés. Escoltem al regidor de Residus Urbans, Ricardo Sendra.

Els operaris del servici municipal de neteja seran els qui buiden els dos mini ecoparcs, “una vegada es retire tot el material, el portaran a l’ecoparc on també es podrà seguir deixant en els contenidors habilitats”, matisa el regidor.

Els mini ecoparcs han estat finançats per l’Ajuntament de Pego amb un pressupost de 6.195,20 euros. A més de la seua principal funció, la de reciclatge, els nous mupis són també un nou punt d’informació, perquè en una de les seues cares es pot col·locar cartelleria informativa, “ja siguen campanyes de reciclatge, com qualsevol altra cosa, normativa o activitats que es realitze al municipi”, remarca l’edil.

619 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!