Dolo Ribot Romà, capitana cristiana de les festes de Moros i Cristians de Pego 2016

La filà Arrapades encetava dissabte passat la seua tercera capitania amb la presentació oficial de la mateixa davant la plana major dels Moros i Cristians de Pego. Enguany serà Dolo Ribot qui capitanege les tropes. Durant l’acte també es va fer entrega dels premis dels concurs de cartells.
La filà capitana 2016 dels Moros i Cristians de Pego va entrar al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ desfilant. Amb la seua capitana resguardada per les Arrapades. Exultant, Dolo Ribot Romà, va convidar amb el gest, la fidelitat dels i de les guerreres que l’esperaven expectants. Una entrada acompanyada per la música que caracteritza la festa de Moros i Cristians interpretada per l’Agrupació Musical de Pego.
Enguany, el canvi d’horari de la festa va ser suggerit per la filà encarregada per la Junta Central de Moros i Cristians per a l’organització d’esdeveniment, Alaçdrach, com van explicar els presentadors de l’acte.
Estos també van avançar que en 2017 la festa de Moros i Cristians de Pego complirà mig segle i per això van destacar la celebració i van demanar la col·laboració de totes les filades, les que estan en actiu i les desaparegudes. També ens van anunciar que enguany fa 10 anys que es ve celebrant la presentació de la capitania. Un acte que, en certa manera, anuncia que la festa de Moros i Cristians està ben aprop. En estos 10 anys de Presentació de Capitanies s’han donat a conèixer 19 capitans i capitanes —recordem que fins l’any passat les capitanies eren dobles.
Una vegada amb els banderins de totes les filades, mores i cristianes, davant l’escenari per rebre la filà capitana com cal, tot estava a punt perquè desfilara davant tot el públic present, la filà capitana 2016, la filà Arrapades. Abans, però, Malaball van protagonitzar un ball que va inspeccionar el terreny perquè, segura, avançara la capitana 2016, Dolo Ribot, i les seues fidels companyes.Amb totes les Arrapades ja dalt l’escenari per a donar forces i seguretat a la capitana 2016, li tocava el torn de pujar a ella. Ho va fer escoltada per Reies Vicens, capitana Arrapada 2002 i Rosi Bolufer, capitana Arrapada 2008.Amb Dolo Ribot Romà al seu costat, Xaro, representant de la família va explicar al públic present que la capitana 2016 és una persona excel·lent. I també va recordar que forma part de la filà Arrapades des de la seua fundació. Entre les seues il·lusions de cristiana estava la de ser la màxima representant de la festa representant la seua filada, una il·lusió que enguany s’ha esdevingut realitat. Xaro recordava, però, que ha estat un any de molta feina, de molts viatges i de molts maldecaps, alhora però, vaticinava un any amb grans moments i li demostrava tot el suport de la família perquè gaudisca tot el que puga i més durant estes festes de Moros i Cristians.Per donar-li més emoció encara a la presentació, la filà Arrapades va pensar que la persona més indicada per a entregar el detall dels Moros i Cristians de Pego, en reconeixement del càrrec de capitana, havia de ser la parella de Dolo Ribot, Sven Tödter, amb qui es va fondre en un tendre bes.Amb tots els elements per poder tenir una capitania plena, Dolo Ribot Romà va prendre la paraula. No va poder evitar que l’emoció sobrevolara durant tot el discurs, sobretot, quan es va referir a la seua família. En primer lloc, però, va agrair a la seua filà que hagueren fet possible que siga la tercera capitana de les Arrapades. Estava convençuda Dolo que enguany «és el nostre any». Les seues companyes de batalla i el seu home fan «que gaudisca amb intensitat de cada minut d’esta capitania». Va agrair també la Capitana cristiana de Moros i Cristians de Pego 2016 «l’ajuda incondicional i el consells rebuts d’altres filades i capitanes anteriors». I va acabar el seu discurs amb Shakespeare: «en acabar una obra de teatre, ja no puc dir una altra cosa: gràcies, gràcies i gràcies».
L’última part de la presentació va servir per donar els premis als i les premiades del concurs de cartells de la desfilada infantil i la festa de Moros i Cristians, respectivament. Mar Llopis Bertomeu, del col·legi Ambra, va ser la guanyadora del concurs infantil i va rebre un txec per valor de 80€ per a gastar en material escolar. El segon premi va recaure en Anna Boymistruck, també d’Ambra i el tercer va ser per a Carles Torres Sastre, del col·legi Carolina Sala. Tots dos van rebre un premi de 50€ en material escolar.


‘La Festa endins’, el cartell guanyador de la festa de Moros i Cristians de Pego 2016, és obra de Miguel Ángel Bonilla Sánchez, qui va pujar a recollir el txec de 500€ de premi.
La nit va acabar amb la música de l’orquestra Capital ’90.
1386 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!