Dissabte s’estrena la I Pujada ‘Vila de Pego’

Una prova puntuable en el campionat de la Comunitat Valenciana de Muntanya en la modalitat d’automobilisme . La prova serà dissabte a partir de les 9 del matí a la carretera que unix Pego amb la Vall d’Ebo. Esta via estarà tallada al trànsit des de les 7.30h, fins aproximadament les 15h. La prova consistix en tres mànegues, una d’entrenament i dos cronos, per veure qui fa el millor temps en un recorregut d’uns 5 quilòmetres. Divendres de vesprada el jurat verificarà els 42 vehicles participants que romandran aparcats davant l’edifici Cervantes.

22687615_1576895642333940_8657415934559798743_nAhir es va presentar al municipi la I Pujada ‘Vila de Pego’, una prova que va començar a gestar-se a principis d’any quan es va produir una reunió entre el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Pego, el president del Club d’Automobilisme de Gandia, Manolo Manrique i el jove pegolí Òscar Ortolà, corredor de rallis. Se li va traslladar aleshores a Raül Tamarit el desig que Pego participara amb alguna prova puntuable a la competició autonòmica. L’oportunitat va vindre en suspendre’s una de les actuals proves puntuables, la de Bussot. Això ha permès que este dissabte, a partir de les 9 del matí s’estrene la I Pujada ‘Vila de Pego’.

Òscar Ortolà és un jove de 23 anys que està fent una gran competició tot i no disposar del millor dels cotxes. És per tant, una promesa en el món de la competició de motor en la modalitat de rallis. Òscar té el mèrit afegit que és que ell mateix és qui es manté el vehicle de competició, gràcies a la seua professió, mecànic professional.

IMG-20171016-WA0005La I Pujada ‘Vila de Pego’ és la tercera prova puntuable, de cinc, en el campionat de la Comunitat Valenciana de Muntanya que organitza la Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana, conjuntament, amb el Club d’Automobilisme de Gandia i, en esta ocasió, també amb l’Ajuntament de Pego a través de la Regidoria d’Esports. Els 42 pilots que participen en esta prova recorreran quasi cinc quilòmetres per la carretera que unix Pego amb la Vall d’Ebo. La prova consistix, explicava Raül Tamarit, «en tres mànegues, una d’entrenament i dos cronos», per veure qui fa el millor temps.

22154670_291710931328454_7537644320815197633_nL’hora d’inici de la prova són les 9 del matí de dissabte, 21 d’octubre. No obstant això, des de les 7.30h., i fins aproximadament les 15h., la carretera de la Vall d’Ebo estarà tallada al trànsit. Si hi ha algú interessat en vore la prova haurà de pujar abans d’eixa hora. No obstant, divendres per la vesprada els corredors de la competició ja estaran a Pego perquè és quan es faran les verificacions dels vehicles. Serà davant de l’edifici Cervantes, on es podrà contemplar els cotxes que competixen.

Aclaria el regidor d’Esports que, si es produïra alguna emergència a la Vall d’Ebo, «automàticament la carrera s’aturaria perquè primer són les urgències».

Informava Raül Tamarit que està previst que el lliurament de trofeus tinga lloc sobre les 15h. Este serà al Passeig Cervantes, lloc de tornada per als 42 vehicles participants en esta tercera prova puntuable del campionat de la Comunitat Valenciana de Muntanya en la modalitat d’automobilisme.

Esta I Pujada ‘Vila de Pego’ implica per a la localitat «barrejar esports i turisme», apuntava Tamarit, perquè assegurava «estem parlant que són 42 cotxes i 42 equips i altra gent que ve amb els equips». Això significa que este cap de setmana «els hotels de Pego i del voltant estan plens» i assegurava que «si n’haguérem tingut més els haguérem omplit perquè ens hem quedat curts atès que este cap de setmana hi ha molts esdeveniments».

Raül Tamarit confia que siga la I Pujada de moltes més. De fet, recordava el regidor d’Esports que «la carretera d’Ebo durant molts anys va ser puntuable en altres campionats de rallis de la Comunitat Valenciana» i és que apuntava que «és una zona que a la gent del motor li agrada molt per les seues revoltes i per això espere que l’any que ve siga la II [Pujada] de moltes més».

La Federació d’Automobilisme de la Comunitat Valenciana, ha fet públic hui que agraïx «que municipis com Pego es bolquen en este tipus de proves». I assegura que «la Federació, el Club d’Automobilisme de Gandia, i els 42 equips, anem a unir forces i deixar un bon sabor de boca en esta localitat».

 

1611 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!