Dissabte Pego coneixerà qui estarà al capdavant de les tropes Mores i Cristianes de 2012

Un Alaçdrach i una Templària seran els encarregats de dirigir a Moros i Cristians el cap de setmana del 29 de juny a l’1 de juliol. La presentació de les capitanies estarà precedida per un sopar de germanor obert a tota la població i per l’entrega dels premis als concursos de cartells.
A dos setmanes de Moros i Cristians a Pego, les reunions de les filades s’intensifiquen i els mòbils dels Alaçdrach i de les Templàries de segur que no deixen de traure fum. Però abans d’arribar al desitjat cap de setmana on desfilaran junts i per separat els moros i els cristians pegolins, des de fa uns anys la Junta Central de Moros i Cristians presenta a les tropes els seus dirigents. Enguany el dia triat, demà dissabte 16 de juny.

El sopar de germanor que tindrà lloc a partir de les 21h., al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ està obert a tot el poble, és a dir, que pot acudir qui vullga compartir amb els moros i cristians una nit especial de bona companyia, de rialles, de festa, al cap i a la fi. Eixes persones només han de posar-se en contacte amb qualsevol persona que tinga filà o també poden telefonar al 679 042 561 o enviar un correu electrònic a juntacentralmorosicristians@hotmail.com

Després de sopar amb la música de l’Agrupació Musical de Pego, quan sonen les 12 campanades s’iniciarà l’acte de presentació de les capitanies 2012. Abans, però, s’entregarà el premi als dos concursos de cartells. Primer es coneixerà el guanyador de l’Infantil. A continuació el de l’Oficial. Seguidament, les filades Alaçdrach i Templàries prendran la paraula per presentar qui els capitanejarà en 2012. Pel bàndol moro, Fernando Sastre ha estat l’escollit. Pel bàndol cristià, Xaro Moll serà qui tindrà el comandament.

Enguany coincidixen a la capitania una filà veterana i una de novella. Alaçdrach es fa fundar l’any 1982 i enguany complix 30 anys de vida. Va ser la quarta ‘filà’ que es creava a Pego. Els 10 amics que van gestar la ‘filà’ van començar desfilant de llauradors. L’experiència va ser tan gratificant que els deu amics van decidir fundar una ‘filà’ pròpia. Fins aleshores únicament existien a Pego La Gamba, els Feixucs i els Almogàvers, és a dir dos mores i una cristiana. No obstant això, la desena de membres llauradors va optar per enrolar-se en el bàndol moro.

La ‘filà’ Templàries, una ‘filà’ de dones, va fer els seus primers passos l’any 2007, fa just 5 anys. Esta circumstància fa que s’enfronte, per primera vegada, a una capitania i tota la responsabilitat que ella comporta. Els desitgem molta sort en la comesa que els espere, a elles i a ells.

En acabar la presentació, els Moros i Cristians i la resta dels presents podran fartar-se de ballar amb l’actuació de l’orquestra Platino.
645 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!