Dissabte Moros i Cristians celebren el seu mig any

A les 20’30 hores es concentraran al Pla de la Font per a desfilar pels carrers de centre de Pego i deixar-se veure pels habitants del poble. En aquesta desfilada les noves capitanies prendran el seu lloc en l’ordre de desfilada: Almogàvers, per part del bàndol cristià i Al Ha Gamba Muza, per part del bàndol moro. A partir de la 1 de la matinada, després de sopar a les càbiles moros i cristians assistiran al ball que els espera al Saló Fillol’s.
El mes de gener és l’equador per a les festes de Moros i Cristians. Mig any que no es pot deixar passar així com així, un moment ideal per a juntar-se i començar a gaudir de la festa que tindrà lloc a finals de juny. Així, un any més els moros i cristians de Pego celebren el seu mig any reproduint un dia de festa, amb desfilada, sopar i ball.

Aquest dissabte, i per segon any consecutiu, els Moros i Cristians es concentraran, a les 20’30 hores al Pla de la Font per a prendre posicions en la desfilada. L’hora es va decidir canviar l’any passat per a intentar apropar la festa al poble, ja que com admetia el que ha estat president de la Junta de Moros i Cristians durant 4 anys Àngel Portes, el mes de gener és un mes fred –enguany a més, la meteorologia sembla que no està de la seua part, perquè la previsió indica pluja per al cap de setmana- però la intenció del canvi d’hora és que la gent puga gaudir de la desfilada i que els moros i cristians senten el calor d’eixa gent observadora.

A més del canvi d’horari, Àngel Portes, destacava la recuperació d’un itinerari pels carrers del centre del poble: Concentració al Pla de la Font, discórrer pel carrer Sant Agustí, Sant Jaume, Capità Cendra, Ecce-Homo, Plaça de l’Ajuntament, Carrer Major, Poeta Llorente finalitzant a la Plaça de les Franciscanes de la Puríssima Concepció. En acabar la desfilada hi haurà sopar a les distintes càbiles i a partir de la una de la matinada les filades es tornaran a concentrar a la Plaça del Mercat per a, en cercavila, anar fins el Saló Fillol’s, on els espera una discomòbil per a ballar fins que el cos aguante.

En la primera desfilada de l’any de Moros i Cristians, les noves capitanies prendran possessió del seu lloc en l’armada de les tropes, tant cristianes com mores. Així, en aquest 2010 els Almogàvers capitanejaran les forces cristianes i Al Ha Gamba Muza tindran el control sobre les tropes mores.

Àngel Portes, que ja ha passat el seu càrrec a una jove cristiana, Fani Rodríguez, convidava a la població a eixir al carrer a veure’ls desfilar i passar després pel Fillol’s per a gaudir tots junts de la festa.


786 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!