Dissabte, la banda de Pego interpretarà el seu concert més ambiciós en honor a Santa Cecília

Serà a les 20 hores al Teatre Municipal. El concert de Santa Cecília de la banda de Pego se centra enguany en un programa al voltant de dos idees, la música angloamericana i la suite. Això permetrà escoltar un programa de músiques i estils diversos amb sorpreses incloses. Hui divendres l’Agrupació Musical de Pego arreplega els seus nous educands amb música, serà a partir de les 19.30 hores.
La Banda de Música de Pego no s’atura davant els reptes i en esta ocasió el seu director José Miguel Faios els n’ha posat un de ben gros. Combinar la música angloamericana amb les suites. El resultat assegura Faios és que dissabte a les 20 hores el públic assistent al Concert de Santa Cecília escoltaran “el concert més ambiciós i més complex” de tots els que ha realitzat la banda de música de Pego “en els últims anys”. Un concert que descrivia el director de la banda com “molt interessant i molt variat”.

José Miguel Faios ha dissenyat per al Concert de Santa Cecília 2012 un programa al voltant de dos temàtiques principals, la música angloamericana i la suite, entesa esta última com a conjunt de diverses danses. Esta combinació permet a la Banda de Música de Pego aconseguir un programa de músiques i estils diversos amb tocs de jazz. També cal destacar la inclusió d’obres per a banda de compositors que tradicionalment escrivien per a orquestra com Vaughan-Williams, Holst, Sochostakovich.

Durant la primera part del concert la banda oferirà un repertori clàssic. Serà en la segona part quan aparega “una perspectiva molt més moderna”, fins i tot amb tocs jazzístics i de blues. Una segona part amb la intervenció del solista Elias Lorente, clarinetista. Avançava José Miguel Faios que “és possible que hi haja alguna sorpresa més”.

Així, acudint al concert de Santa Cecília que organitza l’Agrupació Musical de Pego el públic no expert podrà anar formant-se en la música més clàssica i la no tan clàssica sense apenes esforç.

Tota esta ambició que es transmetrà dissabte a les 20 hores al Teatre municipal ha suposat un “gran, gran treball”, en paraules del director de la banda per part dels músics. Confessava que van començar a estudiar les obres i a assajar-les a l’agost.

El concert que oferirà dissabte a les 20 hores la banda de música en honor a Santa Cecília no és l’únic acte programat per a celebrar la diada de la patrona de la música. L’Agrupació Musical de Pego comença hui amb l’arreplagada de nous educands que començarà a les 19.30 hores.

Demà dissabte, després del Concert de Santa Cecília, els músics i amics tenen un sopar de gala i festa amb ball en acabar l’actuació. I diumenge el toc de queda és a les 9’30 del matí, quan tenen previst esmorzar junts. A les 12 tindrà lloc la missa en honor a Santa Cecília a l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció amb col·laboració de la Coral i la Rondalla del CEAM de Pego. Acte seguit l’Agrupació Musical de Pego oferirà un vi d’honor a tots els assistents a la seua seu.
714 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!