Dissabte, dia mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

AFIMA ho celebrarà llegint el IX manifest a Ràdio Pego. S’emetrà el mateix dissabte a les 13h., després dels avisos municipals. Enguany el tema triat per AFIMA per a commemorar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica ha estat “comprometre’s a mantindre encès el ciri de la solidaritat fins a aconseguir la normalització d’estes malalties, ampliant la solidaritat cap a les persones amb Sensibilitat Química Múltiple”.
El 12 de maig es commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la síndrome de Fatiga Crònica. Dos malalties que afecten aproximadament un 3% de la població. La primera d’elles es caracteritza pel dolor generalitzat en diferents parts del cos i l’esgotament. La segona, és un trastorn caracteritzat per una falta de forces, cansament o fatiga accentuada que es prolonga en el temps i que interferix en les activitats quotidianes de la persona.

A la Marina Alta AFIMA és l’associació encarregada per vetlar pels interessos de les persones que pateixen estes dos malalties. Des de fa ja nou anys, per cada 12 de maig publiquen un manifest per a visibilitzar les malalties i recordar a la societat que a la comarca hi ha gent afectada que les patix.

Un any més, des de Ràdio Pego col•laborem en la difusió del manifest d’AFIMA. En esta ocasió, demà dissabte 12 de maig, a les 13h., just després dels avisos municipals, emetrem la lectura del IX Manifest de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica.

En eixe manifest AFIMA assegura que “un any més”, dissabte “no podrem bufar els ciris de celebració perquè sabem que, per a molts, encara NO EXISTIM”. Este fet els duu a comprometre’s a “mantindre encès EL CIRI DE LA SOLIDARITAT fins a aconseguir la NORMALITZACIÓ d’estes malalties, ampliant la solidaritat cap a les persones amb Sensibilitat Química Múltiple”.

En enguany, 2012, AFIMA, junt “amb les nostres famílies, associacions i federacions, volem reconéixer els èxits aconseguits i denunciar les desigualtats i injustícies que perduren”. Així mateix, “ens solidaritzem amb tots els malalts en esta època de crisi que amenaça greument els pilars de l’Estat del Benestar, i reclamem una Sanitat justa i equitativa per a tots”.

El IX manifest d’AFIMA acaba manifestant que mantenen “encès EL CIRI DE LA SOLIDARITAT per a recordar l’obscenitat que representa crear o mantindre situacions d’exclusió quan la persona és més vulnerable: quan perd la salut, no sap si la podrà recuperar algun dia i li afecta de forma personal, familiar i econòmica, de forma tan important com demostra l’estudi epidemiològic (EPIFFAC)”.
863 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!