Dimarts manifestacions sindicals per a protestar per la proposta augment de l’edat de jubilació

L’objectiu és protestar, tant a València com a Castelló i Alacant, contra les últimes propostes de reforma de la Seguretat Social, sobretot davant del projecte d’incrementar l’edat de jubilació fins als 67 anys, llançades pel Govern Central. CCOO a la Marina Alta facilita el trasllat de la ciutadania de la comarca a la manifestació del proper dimarts, 23 de febrer a Alacant. Les persones interessades a utilitzar els autobusos gratuïts contractats per CCOO poden reservar la seua plaça acudint a la seu del sindicat a Dénia o telefonant al 965780172.
Les centrals sindicals majoritàries al País Valencià eixiran al carrer per primera vegada contra el Govern central, demà dimarts, 23 de febrer, per a protestar contra les seues últimes propostes de reforma de la Seguretat Social, sobretot davant del projecte d’incrementar l’edat de jubilació fins als 67 anys.

Abans d’aquestes mobilitzacions aquesta vesprada es reuneix el Pacte de Toledo, per a debatre la proposta del Govern Central de reforma de la Seguretat Social. El Ministre de Treball, Celestino Corbacho, ha assegurat este matí que no compareixerà esta vesprada en la Comissió del Pacte de Toledo amb una posició “dogmàtica” i, encara que es mostrava convençut que l’oposició aprofitarà l’oportunitat per a criticar el Govern, confiava que la convocatòria discórrega amb un “esperit de consens”.

Corbacho ha mostrat la disposició de l’Executiu al diàleg. “El Govern no va amb una posició dogmàtica al Pacte de Toledo, va amb 50 propostes perquè siguen debatudes”, indicava abans d’afegir que estes iniciatives busquen “el debat, la reflexió i l’acord”.

El titular de Treball parlava sobre les manifestacions convocades pels sindicats amb l’objecte de criticar les propostes del Govern per a reformar el sistema de pensions i es mostrava “molt respectuós” davant del que va considerar “una manera d’expressar el seu desacord”. “Tenen perfecte dret a expressar”.

Per la seua banda, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, espera que les manifestacions en protesta per la projectada reforma de la Llei de Pensions, que s’inicien este dimarts a Madrid, Barcelona i València, siguen “massives” i que la resposta ciutadana siga “molt important”.

En unes declaracions a Telecinco, Toxo afirmava que “el millor que podria fer el Govern és retirar el gruix de les mesures que ha plantejat i reconduir-les a la comissió parlamentària” que s’ha convocat “de forma excepcional”, perquè és la primera vegada que el Govern intervé d’esta manera prenent posició. “No és bo enrocar-se”, deia.

“El pacte seria desitjable, però esta iniciativa arriba amb molt de retard i condicionada per una altra decisió que ha pres el Govern, l’aprovació en Consell de Ministres d’un pla d’austeritat”, que per a Toxo “marca excessivament el terreny de joc i ho condiciona en negatiu”.

Per als secretaris generals de UGT i CC OO-PV, Conrado Hernández i Paco Molina, respectivament, “crispar no pareix la millor manera de començar una negociació per la concertació social, sinó més bé un error i una improvisació” de conseqüències “nefastes” per als interessos dels treballadors i treballadores.

Tres són les manifestacions convocades pels sindicats per al dia 23 de febrer, a València, Castelló i Alacant sota el lema “En defensa d’un sistema públic de pensions. No als retalls”. La convocatòria és a les 7’30 de la vesprada des de la plaça de Sant Agustí de València, de la plaça de la Independència a Castelló i de les Escalinates de l’Institut Jorge Juan d’Alacant, i finalitzaran enfront de les seus de la Delegació del Govern de València i les seues subdelegacions a Castelló i Alacant.

Davant les mobilitzacions previstes per al dimarts, CCOO ha contractat autobusos que seran gratuïts per a facilitar el trasllat de la ciutadania de la comarca a la manifestació d’Alacant. Les persones interessades poden reservar la seua plaça acudint a la seu del sindicat de Dénia o poden telefonar al 965780172.

Les manifestacions volen posar de relleu que és “innecessari” que el govern propose “retallar les pensions i allargar l’edat de jubilació als 67 anys”. Que és “injustificat” perquè “el sistema de pensions té superàvit i un fons de reserva que supera els 60.000 milions d’euros”. És per això que CCOO proposa “millorar sense retallades”, “lluitant contra el frau a la Seguretat Social i augmentant els ingressos”, “incorporant en el règim general a les persones empleades de llar i a les del sector agrari”, “complementant les pensions que no arriben al mínim a través dels pressupostos generals”, “combatent l’atur”, “reduint la contractació temporal” i “pujant els salaris més baixos”.

561 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!