Dénia negocia amb Costes recuperar 3 dels 20 km de dunes arrasats en Els Marines


L’Ajuntament de Dénia vol tornar una part del litoral dels Marines al seu estat original. La costa nord de la ciutat, que fins als anys 70 tenia prop de 20 quilòmetres de cordó dunar, a penes conserva en l’actualitat un xicotet tram de 150 metres a Les Deveses.
El consistori de Dénia projecta ara recuperar les formacions dunars al llarg de 3 quilòmetres del litoral nord. Per a això, està a l’espera que el Ministeri de Medi Ambient s’afegisca a la iniciativa aportant finançament. Com a factor que ha incentivat a l’ajuntament a impulsar el projecte de recuperació dunar en Els Marines està el resultat positiu de l’experiència duta a terme en la platja de les albaranes. el xicotet sistema dunar regenerat en este punt del principi dels Marines ha aconseguit, només un any després, que siguen ja diverses les espècies d’aus que han nidificat.

D’altra banda, des de Costes s’ha informat que els treballs de concreció de la delimitació, marítim-terrestre del litoral deianenc estan molt avançats i que, en breu, es farà pública la proposta definitiva per a les zones de Les Deveses, Sorts, Setla i Mirarrosa.617 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!