Dénia i Xàbia potencien la integració d’immigrants


La realitat social ens mostra que cada dia més creix més la immigració a la comarca, és per això que com a Pego, altres pobles de la comarca enceten programes d’integració per a facilitar la seua convivència.

A Dénia es va presentar ahir la tercera edició del taller d’introducció a la llengua i a la cultura autòctones per a dones immigrants, una iniciativa que té l’objectiu de posar al seu abast «els instruments necessaris per a integrar-se en la societat d’acollida». Com a novetat, el curs incorpora enguany un nivell avançat per a les antigues alumnes amb la finalitat de promoure la inserció laboral.

Les classes, que començaran la setmana que ve i duraran tres mesos, distingeixen una part teòrica d’una altra pràctica. Esta última es desenvoluparà per mitjà de visites a llocs d’interès per a les alumnes, com l’Agència Local del Creama, les oficines del SERVEF, el Centre de Planificació Familiar, els col•legis de la ciutat o el castell.

Per altra banda, a Xàbia s’ha posat en marxa el projecte de Voluntariat pel valencià, amb l’objectiu de fomentar el coneixement del valencià i descobrir la riquesa d’esta llengua entre la diversa població de Xàbia que no la parla.

En el programa, que consistia a crear parelles formades per una persona de parla valenciana i una altra que volia aprendre l’idioma, han participat 38 persones. I tots coincideixen que ha sigut una experiència extraordinària.

El Voluntariat pel valencià també ha inclòs activitats culturals com una visita al museu Soler Blasco, una travessia en llaüts tradicionals, un disco-fòrum sobre la Nova Cançó o xerrades de cultura.

A Pego recordem que s’han fet un taller d’orientació sociolaboral per a immigrants i està pendent de realització un altre taller de cuina autòctona.


605 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!