Demà es vota la llei d´igualtat entre dones i homes

La finalitat d´aquesta llei és l´efectivitat del principi d´igualtat de tracte i d´oportunitats entre homes i dones i l´eliminació de tota discriminació contra la dona en qualsevol àmbit de la vida, sobretot, en l´esfera política, civil, econòmica, social i cultural. Aquesta va ser un dels temes abordats ahir en la primera activitat organitzada pel Grup de Dones Cabal de Pego. La llei de dependència va, però, tenir molt de protagonisme en la sala. Ahir per la vesprada el saló d´actes de la Casa de Cultura de Pego va comptar amb la presència de Elvira Ròdena, secretària per la igualtat d´UGT i de Pilar Marco, responsable de l´àrea de serveis socials del mateix sindicat. Igualtat i dependència van ser els temes tractats per aquestes dues expertes. Pel que respecta a la llei de dependència, molts van ser els dubtes que es van anar resolent al llarg de la ponència. Una llei, aquesta, de recent creació que afecta a un ampli espectre de la societat que es fa càrrec dels seus majors o fills. De persones que, en definitiva necessiten d´ajuda externa per tal de poder desenvolupar les activitats vitals del dia a dia. A partir d´ara, aquesta llei, que transforma el dret a l´assistència sanitària, en individual, permetrà que es valore a la persona dependent, no als familiars que la cuiden.

Ahir, Pilar i Elvira aportaren noves dades sobre aquesta llei que s´aplicarà de manera progressiva des de finals d´abril de 2007 fins a 2015. Entre d´altres coses,posaren damunt la taula el tema de les “cuidadores”, d´aquelles dones (la majoria d´elles) que es van càrrec de les persones dependents. Aquestes no, segons la informació que UGT té, no rebran un salari, però si que cotitzaran a la Seguretat Social, el que els permetrà optar a una pensió.

La llei d´igualtat, que demà passarà pel Congrés per a ser aprovada, va estar l´altre tema tractat en la primera ponència que forma part de les activitats culturals organitzades del Grup de Dones Cabal. La finalitat d´aquesta llei és l´efectivitat del principi d´igualtat de tracte i d´oportunitats entre homes i dones i l´eliminació de tota discriminació contra la dona en qualsevol àmbit de la vida, en particular, en l´esfera política, civil, econòmica, social i cultural.

Una de les qüestions que permetrà aquesta llei d´igualtat és que el permís de paternitat siga de 13 dies, més els dos que ja corresponen per assistència al part i postpart. Aquest permís de paternitat arribarà a ser d´un mes en un període de 6 anys. La llei també definirà que és l´assetjament i la discriminació directa i indirecta, entre d´altres coses. A més, en les properes eleccions les llistes de les distintes formacions polítiques hauran de ser paritàries, és a dir, no haurà d´haver menys del 40% d´un gènere ni més del 60% de l´altre. Els llocs d´eixida hauran de ser alternats entre dones i homes.


598 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!