Crida urgent del Banc d’Aliments per nodrir el magatzem d’aliments i productes d’higiene bàsics

El tancament dels menjadors escolars i un canvi en la normativa europea que no donarà aliments fins al juliol de 2015, junt amb l’augment de les famílies que acudixen al Banc d’aliments de Pego, provoquen que este es trobe en una delicada situació.
A les portes de l’estiu, algunes coses comencen a modificar-se, entre d’altres l’horari de l’escola i, per associació, la supressió dels menjadors escolars un trastorn per a moltes famílies de Pego, algunes d’elles per conciliació entre vida laboral i familiar, d’altres per cobertura de necessitats bàsiques com la de realitzar una de les més importants menjades del dia.

Este fet, la supressió dels menjadors escolars des de juny s’afegix a què la Unió Europea va realitzar una modificació en la normativa que regula les ajudes als bancs d’aliments i durant el que portem d’any no ha destinat cap ajuda. No serà fins el mes de juliol quan el banc d’aliments de Pego reba aliments des de la UE.

Si a esta foto fixa del moment li sumem que han augmentat les famílies que acudixen al banc d’aliments municipal, descomptant aquelles famílies que se n’han anat del poble, no ha d’estranyar que este es trobe en un moment ben delicat.

Actualment, el banc d’aliments està abastint-se de la partida pressupostària que l’Ajuntament de Pego li té assignada i de les donacions econòmiques que es van realitzar al compte del banc d’aliments en 2014. Cal destacar també les donacions que rep l’entitat per part de distintes associacions del municipi com el Club de Tennis, a partir de l’organització del torneig de pàdel i tennis solidari, dels col·legis com Ambra o Carolina Sala o de Càritas.

Podem avançar que, durant les properes Festes de Pego l’Ajuntament demanarà productes d’higiene personal i neteja com a entrada per alguns espectacles programats. El primer acte en què s’ha aplicat esta «entrada simbòlica» és la IV gala de l’Esport que té lloc este dissabte a partir de les 20h, al recinte multiactivitats La Trilladora. Es demana a les famílies que hi acudisquen que aporten aliments bàsics o productes d’higiene.

Per què el banc d’aliments demana donació de productes d’higiene personal i de neteja com és gel, llegiu, paper de bany, sabó per a rentar els plats o pasta de dents? Perquè estos no es poden comprar directament pel banc d’aliments ja que la partida pressupostària que l’Ajuntament de Pego destina a l’entitat comprèn només aliments.

L’horari per a fer donacions al banc d’aliments de Pego és dilluns de 9 a 12h., del matí i dimecres de 18 a 20h. (en horari d’estiu). Comunicar també que, durant els mesos d’estiu, el banc d’aliments no eixirà al mercat dels dijous degut a les altes temperatures que es registren.
830 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!