CREAMA informa sobre els diumenges i dies festius hàbils per a la pràctica comercial

L’ordre de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació estableix un màxim de huit diumenges i festius després de l’informe vinculant de l’Observatori del Comerç Valencià. L’horari corresponent a cada diumenge o festiu habilitat serà lliurement fixat pel titular de l’establiment però no pot excedir 12 hores d’obertura al públic.
La Conselleria d’Indústria, Comerç i Innovació ha publicat l’ordre que regula els diumenges i dies festius hàbils per a la pràctica comercial. La xarxa d’Agències de Desenvolupament Local (ADL) de CREAMA disposa de tota la informació respecte d’això i la fa pública amb aquesta nota de premsa que assenyala que dita l’ordre estableix un màxim de huit diumenges i festius després de l’informe vinculant de l’Observatori del Comerç Valencià.

D’aquesta manera, els establiments comercials ubicats a la Comunitat Valenciana podran obrir al públic els diumenges i festius següents: 21 d’abril (Dijous Sant); 3 de juliol (Diumenge, rebaixes estiu); 14 d’agost (Diumenge); 4 de desembre (Diumenge, Nadal/Reis); 8 de desembre (festiu, Nadal/Reis); 11 desembre (Diumenge, Nadal/Reis); 18 de desembre (Diumenge, Nadal/Reis); i 8 de gener 2012 (Diumenge, rebaixes hivern).

L’horari corresponent a cada diumenge o festiu habilitat serà lliurement fixat pel titular de l’establiment però no pot excedir 12 hores d’obertura al públic. Els establiments han d’informar adequadament el públic de la seua decisió de fer ús d’estes habilitacions i, si és el cas, de les hores en què romandran oberts.

Esta habilitació comercial s’estableix sense perjudici de règims especials o excepcionals d’horaris comercials, com pot ser el cas de les zones de gran afluència turística. Les localitats de Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Xàbia, Ondara, Teulada, El Verger i Poble Nou de Benitatxell tenen esta qualificació i els establiments comercials detallistes tenen llibertat per a determinar els dies i hores d’obertura el públic en la temporada de Pasqua i Setmana Santa (del Diumenge de Rams i el dilluns següent al Dilluns de Pasqua) i en l’estiu (entre l’1 de juliol i el 30 de setembre). A més, els establiments detallistes que no operen en cadenes de distribució, amb menys de 150 metres quadrats de sala de venda, tenen total llibertat per a determinar els dies i horaris d’obertura durant tot l’any.
606 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!