Creama activa el Comité d’Empresa davant el problema de liquiditat del consorci

Entre les accions dutes a terme pel Comité es troba la visita a la majoria de regidors i regidores delegats dels ajuntaments consorciats; obtenir el compromís, per part dels ajuntaments amb aportacions pendents, d’intentar saldar-les aviat. Com a pròxima mesura està previst concertar reunions amb totes les forces polítiques presents en els Ajuntaments. D’altra banda, CCOO té previst reunir-se amb el Conseller d’Educació i Ocupació i el Conseller d’Economia i Hisenda, per a fer-los arribar les dificultats econòmiques per les que està travessant el Consorci.
El Comité d’Empresa de Creama ha enviat hui un comunicat de premsa per a donar compte dels passos seguits en aquestes últimes setmanes en què els seus treballadors i les seues treballadores han vist com el Consorci es retardava en el pagament de la nòmina de juny. La causa, “l’ampli deute que el SERVEF té amb l’entitat i, encara que en menor grau, també pels deutes que procedixen de la Diputació d’Alacant i l’Impiva”, com indica el comunicat.

Així, en el document remés a la premsa, s’explica que “els treballadors de Creama es van reunir en assemblea dilluns passat” perquè el Comité d’Empresa els donara compte de “les accions portades a cap durant l’última setmana” per a intentar solucionar el problema creat per la falta de liquiditat del Consorci. Entre les mesures dutes a terme es troba “la visita que es va realitzar a la majoria dels regidors delegats dels ajuntaments consorciats, en les que es va tractar de transmetre la gravetat de la situació i les preocupacions dels treballadors i treballadores del consorci”. En aquest punt, el Comité d’Empresa va subratllar “les bones intencions que van mostrar els regidors i el seu desig de col•laborar per a una ràpida solució al problema de falta de liquiditat del consorci, principalment per l’ampli deute que el SERVEF té amb l’entitat i, encara que en menor grau, també pels deutes que procedixen de la Diputació d’Alacant i l’Impiva”.

D’altra banda, “també es va aconseguir el compromís per part dels ajuntaments que en l’actualitat tenen pendents aportacions econòmiques al consorci d’intentar saldar-les com més prompte millor i facilitar una ràpida solució al problema de liquiditat”, s’indica en el comunicat de premsa.

Durant eixa assemblea de dilluns passat el Comité d’Empresa i els treballadors i les treballadores de CREAMA van acordar, com a pròxima mesura, “concertar reunions amb totes les forces polítiques presents en els Ajuntaments consorciats a través dels seus coordinadors comarcals, i així estendre la informació i valorar en quina mesura poden col•laborar per a millorar la greu situació que està travessant Creama”.

Així mateix, es va establir que CC.OO, sindicat amb major representació en el Consorci, es reunirà “amb el Conseller d’Educació i Ocupació i el Conseller d’Economia i Hisenda, per a fer-los arribar les dificultats econòmiques per les que està travessant el Consorci, que com ja és ben sabut, ha avançat i pagat les despeses dels diferents programes subvencionats pel SERVEF fins al moment i que han portat al retard de la nòmina del mes de juny, el pagament de les quals es va fer efectiu l’11 de juliol”. Davant aquest primer precedent de problemes de liquiditat econòmica, “ara el dubte dels treballadors se centra sobre la possibilitat de cobrar els pròxims mesos”, adverteix el comunicat.

Durant l’Assemblea de treballadors i treballadores de CREAMA “també es va analitzar l’imminent inici de les accions Opea (Orientació per a l’Ocupació i Autocupació), que l’entitat havia anunciat el dia anterior, i que en principi i per a no haver de renunciar a la subvenció s’iniciarà amb recursos propis de l’entitat (1 Tècnic d’Inserció Laboral), quedant a l’espera de contractació la resta de personal tècnic (5 Tècnics d’Inserció i un administratiu) necessaris per a la realització de la totalitat de les accions que han de finalitzar-se el 31 de Març del 2012 i que està previst que ajuden en el seu procés de recerca d’ocupació i en els seus projectes d’autoocupació a més de 1.000 persones desocupades de la Marina Alta”, finalitza el comunicat.
756 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!