Concentració Ciutadana per demanar el tren Gandia-Dénia a Oliva


La cita és demà dissabte, a les 12 del migdia, el Parc de l’Estació d’Oliva. Aquesta proposta reivindicativa compta amb el suport de tots els grups polítics de la Safor i de tots els col·lectius del Bloc de la Marina Alta.

La infrastructura més desitjada per la Marina Alta és, des de fa dècades, el tren que la unisca amb el nord, a través de la Safor. No estaria tampoc malament que l’actual línia Dénia-Alacant donar l’oportunitat de viatjar amb més rapidesa, sense malmetre, d’altra banda, l’actual recorregut tranquil i turístic. Per a aconseguir el tren Gandia-Dénia s’han realitzat milers de peticions des de temps immemorials. Tot i que sembla que actualment s’han renovat les forces i tant des de la Marina Alta com des de la Safor, les veus criden més alt i s’uneixen per tal que algun dia, en un futur no massa llunyà, el ferrocarril Gandia-Dénia, siga una realitat.

Una d’eixes iniciatives reivindicatives se celebrarà aquest dissabte, dissabte 28 de novembre. Tindrà lloc a Oliva. I és tracta d’una concentració ciutadana per a reivindicar el Tren Gandia – Dénia. El lloc elegit per a concentrar-se no és un altre que el Parc de l’Estació. Així, que tothom que vullga posar un poquet de la seua part, podrà fer-ho acudint a partir de les 12 hores.

Aquesta iniciativa que va ser proposada pel Bloc d’Oliva i ha estat recolzada per tots els partits polítics d’aquest municipi de manera que s’ha convocat des del mateix Ajuntament, i a la que també s’han sumat altres pobles de la Safor, està plantejada com una jornada reivindicativa, amb una sèrie d’activitats com un mosaic humà gegant, una globotada amb milers de bufes, xarangues, etc., i la lectura d’un manifest per Francisco Brines, fill predilecte d’Oliva.

A aquesta iniciativa reivindicativa també s’adhereix el Bloc de la Marina Alta a través d’un manifest en què demana als seus militants i simpatitzants que participen junt amb els càrrecs públics de la comarca. Des del Bloc de Pego, la seua secretària local, Conxa del Ruste expressava el recolzament de la formació a la iniciativa i afirmava que “el Bloc ha estat sempre al capdavant d’aquesta reivindicació”, recordant alhora que “fa uns anys enrere a l’ajuntament [de Pego] ja es va prendre una decisió i es va portar avant una moció sobre este assumpte”, apuntava del Ruste que “ara pot ser que estem en l’últim tram de les negociacions ja que en dates pròximes l’Estat i la Generalitat tancaran el mapa del traçat ferroviari”.

També apuntava la secretària local del Bloc que aconseguir estar connexió “suposarà un gran avanç en les comunicacions de les comarques centrals, que són la Safor i la Marina Alta, que tenen des de fa molt de temps una falta de serveis públics en matèria de transport”.

“Eixes negociacions importants” està previst que tinguen lloc a principis de 2010, quan està prevista una reunió entre la Generalitat Valenciana i el govern de l’Estat Espanyol per tractar la planificació i el finançament de tota una sèrie d’infrastructures ferroviàries i plans de rodalies, “tot sent esta l’última oportunitat d’aconseguir la connexió ferroviària entre La Safor i La Marina Alta, en un termini relativament proper. Per tant, ara toca alçar la veu i fer pressió davant les administracions competents”, asseveren des del Bloc de la Marina Alta.

Conxa del Ruste coincidia a assenyalar que “hem d’unir esforços per a aconseguir que es construisca esta connexió i que es faça una estació el més prop del poble de Pego que siga possible” i és per això que convidava a “tots els veïns i veïnes de Pego a donar suport a esta concentració de dissabte per tal de fer front comú i aconseguir tindre per fi el tren ben a prop nostre amb tots els avantatges que açò suposaria”.

D’altra banda, des del Bloc de la Marina Alta aprofitaven el comunicat fet públic, per a recordar-li a l’alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, que “encara estem esperant que li pose data a la manifestació i/o concentració ciutadana que demanem que es realitze a Dénia, com a capital de la nostra comarca que és, abans de finalitzar el present any 2009 per tal de reivindicar aquesta necessària infrastructura que complemente la que es farà aquest dissabte 28 de novembre a Oliva en representació de la comarca veïna de la Safor”. Un recordatori que asseguren des de la formació nacionalista, també li faran arribar a l’alcaldessa de Dénia “en forma de moció al ple ordinari de novembre” que se celebrava ahir dijous a l’Ajuntament de Dénia.

Encara no canviem de notícia, tot i que si de tema, ja que aprofitant la concentració prevista dissabte, a les 12 del migdia al Parc de l’Estació d’Oliva, també s’ha convocat, via facebook, majoritàriament, una altra concentració, en aquest cas informativa, per a parlar sobre la qüestió de la futura línia d’alta tensió que discorrerà des del polígon Alcodar de Gandia fins a El Verger. És per això que la gent que estiga interessada pot acudir a les 11 del matí al Parc de l’Estació d’Oliva per a informar-se sobre aquest projecte de Red Elèctrica Española. L’organització d’aquesta ‘quedada’ recorda, però, que “la darrera paraula la té la Conselleria de Territori i Habitatge que deurà realitzar l’estudi d’impacte ambiental emetent informe favorable o no al projecte presentat” i és per això que afirmen que “donat que a les comarques de la Marina i la Safor el creixement urbanístic i industrial ha anat en augment, ens conten que és necessari el desenvolupament d’una infrastructura elèctrica d’alta tensió per a respondre a l’augment de la “demanda prevista”. Gandia, Daimús, Bellreguard, Palmera, Piles, Oliva, Dénia i El Verger, som els pobles directament afectats” i és per això que encara dins el període d’al·legacions hi ha un col·lectiu de gent sensibilitzada amb el mediambient que vol fer-se sentir i sap que si hi ha alguna cosa a fer no es pot perdre ni un segon.
884 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!