Concentració a Pego per a mostrar el rebuig pel tancament de les emissions de TV3

La convoca, d’urgència, el Casal Cultural per al dijous, 24 de febrer, a les 20 hores a la Plaça de l’Ajuntament de Pego. D’altra banda, la Comissió de Telecomunicacions diu que el Consell Valencià no pot multar ACPV argumentant que les sancions als repetidors de senyals són competència estatal.
De moltes maneres es podria qualificar l’acció del Consell contra les emissions de TV3 al País Valencià que deixava d’emetre dijous passat per la nit, justament abans del Polònia, el programa d’humor polític de la televisió de Catalunya. Moltes han estat les mostres de rebuig a aquesta censura en ple segle XXI i després de les emissions de TV3 al territori valencià durant 28 anys sense que passara absolutament res, ni es trencara el país, ni coses per l’estil. El fet és que amb la decisió del Consell Valencià que dirigeix Francisco Camps la pluralitat que ofereixen els múltiples mitjans de comunicació s’ha vist, de nou, truncada per un govern – el valencià- que no accepta la pluritat que implica l’elecció d’aquest o aquell canal, ni accepta la unitat de la llengua, ni la qualitat de les televisions autonòmiques com TV3, un govern que no té en compte la ciutadania que elegeix un altre mitjà diferent a Canal 9 per a informar-se o entretenir-se. Qüestió política, de força, de debilitat, d’orgull. Això només ho poden contestar els polítics que han decidit tallar el senyal dels repetidors de TV3.

A Pego, per a mostrar el rebuig per aquesta apagada televisiva el Casal Cultural ha decidit, en una reunió d’urgència, concentrar-se a la Plaça de l’Ajuntament de Pego el proper dijous 24 de febrer, demà mateix, a les 20 hores, per a condemnar l’apagada del senyal de TV3 al País Valencià, com ja s’ha fet a València o a d’altres localitats més properes com Pedreguer o Gandia.

D’altra banda, avui eixia publicat que una consulta d’una empresa amb domicili social a Madrid pot donar un gir copernicà al conflicte sobre les emissions de TV3 al País Valencià, ja que segons l’acord de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) del passat 17 de febrer, les infraccions als propietaris dels repetidors “ha de realitzar-se a través d’una norma amb rang de Llei dictada basant-se en la competència exclusiva de l’Estat en matèria de telecomunicacions arreplega en l’article 149.1.21 de la Constitució Espanyola”.

És a dir, la Generalitat no podria sancionar a Acció Cultural del País Valencià per l’emissió del senyal de la Televisió Catalana en les antenes de la seua propietat perquè no té competències.

Esta resolució del màxim òrgan competent de les telecomunicacions és fruit de la pregunta de l’empresa Radiodifusió Digital S.L. En concret, la consulta, centrada en la Comunitat Valenciana, era la següent: “quedaria invadit l’àmbit de competències de la CMT si les comunitats autònomes definiren infraccions i sancions per als operadors de xarxes de telecomunicacions, en concret, de torres i casetes suport del sistema radiant o equipament tècnic gestionat per un altre operador, per a la prestació de servicis de comunicacions electròniques als prestadors de serveis de comunicació audiovisual televisiva sense títol habilitant?”.

La CMT contesta que només ells i la Secretaria d’Estat de Telecomunicacions són competents per a sancionar els propietaris dels repetidors i no les autonomies. És més, considera que les antenes difusores de senyal “són serveis de comunicacions electròniques, per a la prestació de les quals els operadors únicament han de realitzar la prèvia notificació prevista en l’article 6.2 de la Llei General Telecomunicacions a esta Comissió”. O el que és el mateix, per a emetre el senyal de TV3, ACPV només hauria de demanar permís a esta entitat reguladora, argument que ja esgrimeixen en els recursos a les sancions, actualment tramitats en el TSJ i el Suprem. De fet, des de l’entitat cívica van anunciar que incorporarien al procediment esta resolució.

Esta competència estatal va ser l’argument del Consell per a no sancionar durament a les més de 400 ràdios que emeten de manera il•legal en la C. Valenciana.
809 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!