Compromís–Podem–És el moment reivindica la importància de tindre diputats de la Marina Alta al Congrés

Amb la presència a Pego del nº3 de la candidatura per Alacant, Rubén Martínez, veí de Xàbia. Així mateix, la coalició ressalta la rellevància d’aconseguir en estes Eleccions Generals un grup propi «valencià i valencianista» per a «per a què les decisions en matèria d’inversions no continuen empobrint-nos, per a defensar els nostres interessos, per a ser una veu valenciana digna», en paraules d’Enric Morera, diputat i President de les Corts.
Dimecres de vesprada Compromís-Podem-És el moment realitzava, a la Casa de Cultura, acte de campanya per a les Eleccions Generals del 20 de desembre. Els ponents: Gerard Fullana, portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant; Rubén Martínez, nº3 per la candidatura d’És el moment per Alacant, pertanyent al grup de Podem i Enric Morera, diputat i President de les Corts per Compromís. La diputada Mireia Mollà, que també havia d’assistir, no ho va poder fer perquè es trobava negociant els pressupostos de 2016.
El portaveu de Compromís per Pego, Àngel Oltra, va incidir en la importància «que la gent siga d’ací, el que hem comprovat en vàries ocasions amb Nadal, Fullana i Baldoví» perquè, assegurava Oltra que «el fet que siguen d’ací és que són de poble i pensen com la gent de poble i, per tant, pensen com nosaltres». Ho deia el pegolí perquè considera que «Rubén Martínez és com si fora el nº1 de la candidatura per Alacant perquè és de Teulada i Xàbia i, per tant, és d’ací».
El portaveu de Compromís a la Diputació d’Alacant, Gerard Fullana, preguntava que és el que passaria amb un hipotètic govern de PP i Ciudadanos? Com de perjudicial seria per a la ciutadania de la Marina Alta? La resposta és «un viatge al passat d’allò més caciquil» ja que assegurava Fullana que Ciudadanos «és bàsicament la gent que el PP va tirar al carrer en la guerra entre ripollistes i campsistes». I criticava que «no trien canvi» sinó que trien a qui va ser assessor de Camps com va ser César Sànchez, com a President de la Diputació.
Però també criticava Fullana al PP i al PSOE perquè afirmava que han sigut els pares de «la Constitució, de la democràcia, del Pacte de Toledo […], però també són els pares de Filesa, de Roldán, del Gürtel, de Bárcenas, de que no tinguem el finançament que pertoca, de l’Autopista AP-7» i assegurava que han tingut «35 anys per demostrar-nos el que podien fer».
Rubén Martínez, nº3 de la candidatura de Compromís-Podem-És el moment per la província d’Alacant és de Teulada, tot i que ha viscut des de menut a Xàbia. És professor de Dret Constitucional a la Universitat de València i del parer que «la Constitució va ser creada per elits i impulsada per elements materials democràtics que van fer que poguérem avançar amb un títol de drets». No obstant, també és del parer que «als anys 80 s’hagués hagut de modificar i haver avançat cap a un procés constituent democràtic».

Afirmava Rubén Martínez que «una forma importantíssima d’avançar democràticament és modificar la Constitució incorporant el manament revocatori, mecanismes de democràcia directa, baixant el nombre de signatures per poder presentar una iniciativa legislativa popular i que, si es modifica la Constitució que si amb el consentiment de la ciutadania perquè no passe com la modificació de l’article 135 que pràcticament va hipotecar les jubilacions dels nostres majors i les beques d’escola i es va decidir que tenien preferència el pagament del deute».
Altres motius per canviar la Constitució defensats pel candidat d’És el moment, assenyalen la importància de «modificar el mecanisme de representació proporcional, eliminar les discrepàncies de la vàlua del vot», afirmava Martínez.
Enric Morera, diputat i president de les Corts Valencianes reivindicava que des de maig de 2015 «des de les Corts hem atès moltes persones» per a canviar les coses i per tant «estem posant les institucions al servei de les persones, de les famílies, de les empreses per a començar a referer-nos com a poble». Està convençut Morera que Compromís-Podem-És el moment va a aconseguir grup propi al Congrés dels Diputats i ressaltava la importància d’eixe grup propi «per a què les decisions en matèria d’inversions no continuen empobrint-nos, per a defensar els nostres interessos, per a ser una veu valenciana digna».

Rubén Martínez aprofundia en la importància d’obtenir un grup propi al Congrés que siga «valencià i valencianista» perquè els grups parlamentaris «són els que tenen capacitat per a plantejar la major part de les coses que es fan en una Cambra», els que «incorporen l’ordre del dia, plantegen diferents tipus de mocions, els que tenen recursos per a crear diferents canvis legals, el que poden arribar a plantejar una moció de censura en un moment donat», són «el nucli del Parlament», concloïa Martínez que afirmava que «ara sí que estarem».

1032 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!