Compromís proposa crear ajudes per a la millora d’habitatges del nucli històric de Pego

Aquesta vesprada, a partir de les set, se celebrarà el ple ordinari del mes de novembre, al qual Compromís Pego ha presentat una moció perquè l’Ajuntament cree una línia d’ajudes econòmiques per a la rehabilitació dels habitatges del centre històric.


En l’exposició de motius, la proposta argumenta que “actualment el centre del nostre poble presenta un nucli històric amb habitatges molt deteriorats després de molts anys tancats”, un fet que “genera una imatge del poble molt devaluada tant per al local com per al visitant”. Revertir aquest procés és precisament un dels objectius principal de la mesura que pretenen aprovar els valencianistes.


Compromís Pego defensa que l’Ajuntament pot assumir una inversió d’aquest tipus gràcies a l’alleugeriment econòmic que han suposat els nous fons obtinguts recentment pel consistori arran del cobrament de la fiança de l’empresa promotora del PAI Pego Golf i la disponibilitat del romanent de tresoreria de l’any 2021.


La portaveu de Compromís Pego Anna Sastre afirma que “és el moment d’apostar per un nou tipus d’urbanisme basat en el creixement interior, amb un model concèntric, més respectuós amb el territori, aprofitant les infraestructures que ja tenim i cases ja construïdes”. A més, -diu l’edil-, “seria aquesta una porta per a la recuperació dels habitatges del poble, promovent el treball dels obrers i professionals locals, front als macroprojectes els quals acaben sempre en mans de grans empreses de fora del poble”. Sastre manifesta també el desig de Compromís de “que els carrers del poble tornen a estar plens de vida i Pego siga un poble d’oportunitats. Esta sols és una proposta, necessària però insuficient, el que ens cal és un Ajuntament decidit a abordar un vertader canvi de model”, conclou.

La proposta serà abordada en la sessió que podrà ser seguida a les set, en directe, a través de Ràdio Pego, en el 107.8 de l’FM o via streaming en el nostre web www.radiopego.com.

684 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!