Comencen les Festes de Pego 2018

Des de hui i fins l’1 de juny hi ha un intens programa d’activitats per gaudir de les festes patronals i de Moros i Cristians de Pego. Una de les novetats d’enguany ha de veure amb la data de la Nit de Rock, que és hui divendres per no coincidir amb la Nit de Sant Joan.

Ha arribat el dia. Hui comencen les Festes de Pego 2018. Unes festes que des de la regidoria s’intenta «que siguen festes participatives. Hem buscat agradar a tots els públics. Escoltar les inquietuds que poguera haver pel poble i mesclar alguna novetat», declarava Enrique Moll, que enguany és el que primer any que assumix les competències de Festes. També comentava que «les coses que estaven bé hem intentat consolidar-les i que foren un referent».

Entre eixos referents, anomenava Enrique Moll, la Nit de Rock, «rock en valencià, el rock nostre, de la nostra terra, hui en dia és tot un referent en tota la Comunitat Valenciana i, la prova està que, quan vam penjar el cartell, es va fer viral de seguida i hem rebut moltes felicitacions pel tipus de música que promocionem».

Enguany el Concert de Festes avança un dia la seua celebració, és hui divendres i no dissabte. El motiu, senzill, que en caure dissabte la nit de Sant Joan, molts grups ja tenien compromisos, però divendres sí que podien actuar. La Nit de Rock està previst que comence a les 23:00h.






Al recinte multiactivitats ‘La Trilladora’ amb el següent ordre d’actuació:

– 23:15 Diàspora
– 24:15 Smoking Souls
– 01:45 Xavi Sarrià
– 03:30 Roba Estesa
– 05:00 Las Hijas de la Cumbia

L’entrada al Concert de Festes és gratuïta i el servei de barra serà oferit per associacions festeres del poble.

Però ja este matí ha començat la cosa amb les primeres proves del 44é Concurs de Tir i Arrossegament ‘Vila de Pego‘, organitzat pel Club Esportiu Els Carreters de Pego. Un tir que des de la Federació Valenciana de Tir i Arrossegament consideren «el millor de la província d’Alacant i també de la Comunitat Valenciana», en paraules del president de la federació, Jesús Máñez.


Per al vesprada, a les 20h., a la Casa de Cultura, es presenta el llibre pòstum de Fernando Sanchis Alentado, ‘El Carbonero’, també conegut com a ‘el iaio pegolí’, un llibre titulat ‘Històries i costums del meu poble’.

A les 21:00 h., també a la Casa de Cultura, però en este cas al pati, es presenta l’Exposició 10 anys de la Muixaranga a la Marina Alta. Des del 2008 fins ara, s’ha passat de 7 colles a 25 arreu del territori valencià. Sobre esta premissa, s’intentaran resoldre qüestions com: Quins canvis ha sofrit el món de les muixerangues? Quin paper ha tingut la Muixeranga de Pego? Com ha influït en la colla el pas a ser una muixeranga comarcal? En la conversa, Laura Castellà, regidora de Cultura, Enric Sorribes, president de la Federació de Muixerangues i Anna Zanon, presidenta de la Muixeranga de la Marina Alta. A més podrem gaudir d’una actuació de la Muixaranga de la Marina Alta.

També a les 21:00 h. Dorsal 19 comença a la Pista d’atletisme del Pujol el IV Repte de “24 h. de Running”. Una competició en la que enguany participararan, a més dels dos equips de membres del Club Dorsal 19, també ho farà l’Escola d’Atletisme. L‘objectiu principal és el de donar a conèixer la carrera a peu i la de passar, amb eixe motiu, unes divertides 24 hores.




Dissabte,
23 de juny continua el 44é Concurs de Tir i arrossegament ‘Vila de Pego’ al camp de tir del camí de Sant Antoni.

Per la vesprada, a les 19:00 h. es disputaran al Camp de Futbol Cervantes unes 24 hores de Futbol-7. Una activitat organitzada pels Quintos 2018.

A les 20:00 h. tindrà lloc, al final del carrer Calvari Vell, el II Concurs Nocturn de Paelles Vila de Pego, organitzat pel «Club de Caça i Pesca de Pego». El II Concurs nocturn de paelles estarà amenitzat per l’orquestra valentino i també hi haurà focs artificials.

A més, també hi ha festes populars a l’Espai Veïnal Antic Institut

A les 12 del migdia, paelles populars. Des de l’Espai Veïnal demanen que us acomboieu amb les amistats i aneu a fer-vos la paella a l’Espai.

A les 8 de la vesprada, concert amb el grup Tàndem.



Una hora abans, durant la vesprada de la nit de Sant Joan, en plenes festes de Pego, Atzaïla Associació Cultural i la Junta Central de Moros i Cristians de Pego han organitzat la 2a penjada d’estendards moros i cristians al Castell d’Ambra per reivindicar la fortalesa pegolina, amb relat de passatges històrics ocorreguts a aquest baluard i música de dolçaina i tabalet, inclós. La cita és a les 7 de la vesprada al Passeig de les Verdales.








Diumenge, 24 de juny, Sant Joan

Últim dia del 44é del Concurs de Tir i arrossegament ‘Vila de Pego’

FESTES EN HONOR A SANT CRISTÒFOL.

– 8:30 h. Despertà passant pels carrers on després passarà al desfilada.

– 11:00 h. MISSA EN HONOR A SANT CRISTÒFOL a l’església de l’Assumpció.

– Acte seguit , DESFILADA DE VEHICLES, seguint el següent itinerari: concentració de vehicles en el Passeig Miguel Samper “Michel”, carrer Dénia, avinguda de Fontilles, Sant Rafel, Sant Carles, Cervantes, Pla de la font i en l’encreuament del carrer Sant Agustí i Llavador es beneiran els vehicles.







Q
uan comença a caure el sol, a les 20h., al passeig Cervantes, junt a la font de la Nimfes, es podrà gaudir del Concert de Festes de l’Agrupació Musical de Pego. Un repertori dedicat a la música festera que permetrà viure amb intensitat les festes que han de venir.

20:30 h. Concert de la Banda de Cornetes i Tambors de la Confraria del Stm. Ecce-Homo, a la placeta de la Capella per retre homenatge al patró de Pego uns dies abans de la celebració del dia de la Sang.

Totes aquelles persones que es van quedar amb les ganes del veure ‘Albardins, el Musical‘ que es reserven el diumenge, 24 de juny, a la nit. I és que a les 10.30h., es torna a representar l’espectacle ‘Albardins, el Musical’ al poliesportiu municipal Cervantes.

Una representació teatral de les cançons que els membres de la filà capitana 2018 van composar i editar en un disc en la darrera capitania i que inclou temes com ‘La foia erma’, ‘Xe que ganes’ o ‘A l’ombra de les moreres’ entre altres. Un repertori conegut per molts pegolins i pegolines. Però, ‘Albardins, el musical’ conté altres cançons que han estat compostes recentment i que amplien el repertori musical de la filà. Espectacle Musical de la Filà Albardins. Al Poliesportiu Municipal Cervantes. Entrada gratuïta.

Fora de programa, organitzat per Atzaïla, a les 19.45h. hi ha el primer concert del II Cicle Casa Benigalip amb l’actuació del trio de Jazz liderat per Silvia Peña i la seua proposta estètica: Chanson à la Manouche. Els diners que es recapten durant els tres concerts programats enguany en el cicle aniran destinats a l’Espai Veïnal Antic Institut. Les entrades es poden aconseguir a la Casa de Cultura o al lloc del concert.

Queden moltes més activitats i molts més dies de festa que anirem detallant a partir de la setmana que ve. Uns actes als que l’alcalde i regidor de Festes, Enrique Moll, confia que «la gent participe, que vaja, que tenim festes variades» i, assegurava que «som en molts aspectes l’enveja de moltes poblacions de la contornada». Concloïa desitjant que la gent «gaudisca de les festes i que s’ho passen bé».

2339 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!