Centenars de milers de valencians i valencianes es manifesten contra les retallades del Consell

Entre ells més d’un centenar de pegolins i pegolines que es van desplaçar en dos autobusos i en vehicles particulars fins a la manifestació de València. En el parlament els convocants van criticar el decret llei del Consell i van assenyalar que “no es busca racionalitzar, sinó fer caixa a costa de ficar mà en els sous dels treballadors” i retallant en els servicis públics.
Les protestes de Castelló, València i Alacant van reunir uns 350.000 manifestants dissabte passats als carrers de les tres capitals de província. Una convocatòria que partia dels cinc sindicats de la Mesa General de la Funció Pública, UGT, CCOO, CSIF, FSES i Intersindical i que tenia com a lema principal ‘No a les retallades en els Serveis Públics. Depuració de responsabilitats en el Consell”.

La participació, molt diversa, joves, jubilats, famílies senceres, alumnes, professors, metges, policia, bombers, treballadors de RTVV i diverses agrupacions socials com la Plataforma per la Defesa de la Llei de Dependència, entre ells més d’un centenar de pegolins i pegolines que es van desplaçar en dos autobusos i en vehicles particulars fins a la manifestació de València, van estar presents en les multitudinàries manifestacions de dissabte.

En les pancartes es podien llegir crítiques com “Sobren xoriços”, “senyor pirotècnic, pot començar la retallà” i altres que demanaven una “vaga indefinida ja” o “torneu els diners de la Corrupció i els lladres a la presó” o “la seua crisi… que la paguen ells!”. De la mateixa manera, en diversos moments de la manifestació, els participants van exigir a crits la dimissió de la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, per les càrregues policials contra estudiants dels últims dies.

En el parlament els convocants van criticar el decret llei del Consell i van assenyalar que “no es busca racionalitzar, sinó fer caixa a costa de ficar mà en els sous dels treballadors” i retallant en els serveis públics. A més van incidir a criticar la política econòmica del Consell basada en “els grans esdeveniments, l’especulació amb el territori i la privatització dels serveis públics”. Van animar també a portar una “resposta dura i contundent” per a propiciar la retirada del decret de retalls. El portaveu d’Intersindical Valenciana, Marc Candela, va recordar que amb aquesta manifestació el que és vol és “insistir novament en la lluita contra les retallades en els serveis públics i en concret en la retirada del Decret Llei”.

Recordava també Candela que els sindicats “hem desplegat tots els fronts de lluita possible” contra aquest Decret Llei referint-se a la part judicial que paral•lelament s’ha dut a terme i que, de moment la justícia avala.
693 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!