Carmelo Ortolà proposa recuperar i rehabilitar la pista forestal del Miserà

La idea va ser proposada en la darrera reunió de ‘Fem comarca’, una plataforma formada pels alcaldes de la comarca que es reuneix periòdicament per a intentar donar solució a les necessitats de la Marina Alta. La finalitat de la proposta pegolina és afavorir la comunicació entre l’interior i la costa a través de l’actual pista forestal del Miserà. El passat 2 de desembre es van reunir a Ebo un gran nombre d’alcaldes i representants dels distints pobles que composen la comarca de la Marina Alta en la plataforma anomenada ‘Fem Comarca’ que intenta des de fa un temps ençà resoldre els dèficits crònics que arrossega la Marina Alta i que no són pocs. I és que no cal pensar molt perquè ens vinguen a la ment el problema de la xarxa viària que no té la comarca i el transport públic que tampoc cobreix les necessitats de tota la població que conforma esta comarca, ni en el sentit de comunicar uns pobles en els altres, ni la comunicació amb les comarques veïnes, ni amb la resta d’Europa o de l’Estat Espanyol. També es palesa la falta d’infrastructura cultural, ja que la Marina Alta no compta amb un auditori general ni amb una planificació conjunta que estiga pel creixement sostenible i preserve l’entorn mediambiental. Per a intentar solucionar estos i d’altres problemes, se suposa que es va crear ‘Fem Comarca’, com explicava l’alcalde de Pego Carmelo Ortolà, present en la darrera reunió.

El dimarts, 2 de desembre, un dels temes principalment tractats va ser, dins la comissió d’infrastructures, la situació de les obres que es projectaren després de les pluges d’octubre de 2007. Així mateix, es van debatre les distintes valoracions de les aportacions a eixes inundacions per part de l’estat central, ja que aquest ja ha aportat el 50% del total “i faltava ara quadrar exactament les aportacions restants, és a dir, del 50% restant, qui es feia càrrec, la Conselleria, la Diputació o els ajuntament”. Un altre tema que es va debatre va ser la creació d’un cens de necessitats municipals “és a dir, aquelles necessitats que reivindiquen els ajuntaments de cara a l’administració siga provincial o autonòmica”. En aquest apartat, va ser quan l’alcalde de Pego, va posar de manifest “l’estat de deteriorament que té la pista que uneix Pego per l’interior per la Vall d’Alcalà, la Vall de Gallinera i la Vall d’Ebo”, coneguda per la carretera del Miserà.

Segons Ortolà, si eixa pista es restaurara “seria un gran benefici per a tots els ciutadans de Pego i per a la resta de gent que pot utilitzar-la”. La proposta va ser recolzada pels ajuntaments implicats i es va acordar que el coordinador de les reunions de ‘Fem Comarca’, l’alcalde d’Ondara, Ximo Ferrrando, transmetera la informació a les autoritats competents.

Al preguntar per possibles dates d’execució de la proposta, Ortolà, no es xafava els dits i declarava que “jo no sé exactament les disponibilitats econòmiques que tinga o bé la diputació o bé la conselleria d’Infrastructures, però des de Pego ja fa temps que ho estem reivindicant” i una vegada feta pública la proposta en la Comissió d’Infrastructures de ‘Fem Comarca’ aquesta va ser molt ben acollida pels ajuntaments de Vall d’Ebo, Vall d’Alcalà i Vall de Gallinera.
640 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!