Càritas i Obrint Camí recapten 1.800 euros en el concert solidari oferit per Paloma Manfugàs

Tant una associació com l’altra coincideixen a afirmar que la venda d’entrades va ser més alta del que s’esperaven tenint en compte totes les activitats concentrades el mateix dia i a la mateixa hora. Totes dues associacions agraeixen Paloma Manfugàs la seua valuosa aportació.
Com feien sonar el piano les mans de Paloma Manfugàs es va poder escoltar el dimarts 29 de juny a les 8’30 de la vesprada al Teatre Municipal de Pego. Un concert per a gaudir no només de la música del piano d’aquesta solista internacional, sinó també per a ajudar a persones amb pocs recursos i a persones amb qualsevol tipus de discapacitat, a través de les associacions Càritas i Obrint Camí.

Les entrades al concert Rondo Capriccioso tenien un preu 6 euros, tot i que destaquen tant Càritas com Obrint Camí en un comunicat conjunt que la participació de Paloma Manfugàs va ser totalment altruista. Una vegada fet el recompte de les entrades venudes la recaptació total d’eixe concert ha estat de 1.796 euros que es dividiran les dues associacions, sense ànim de lucre, de Pego.

El director de Càritas Pego, Fernando Pastor, qualificava l’activitat de “positiva”, sobretot, destacava “per part de Paloma Manfugàs que es va interessar per fer alguna cosa per al poble de Pego i l’Ajuntament va pensar que es podia fer un concert a benefici d’estes persones”. Fernando Pastor també va veure “molt positiu l’assistència de persones”, ja que admetia el director de Càritas Pego que “va ser un dia fatal perquè hi havia moltes coses programades”. Recordem que eixe dia a eixa hora també tocava la Banda Jove de Pego amb la de Castell de Castells a la Plaça de l’Ajuntament i, malauradament hi havia partit d’Espanya en el Mundial de Futbol, que és com dir que es paralitza tot, o quasi tot.

Des d’Obrint Camí es coincideix a valorar l’activitat i la resposta de la gent a la mateixa com a “més positiva del que nosaltres en un principi ens pensàvem”. I és que també destaquen que durant eixe dia i a eixa hora “hi havia massa coses”.

Aquestes circumstàncies portaven a declarar a Fernando Pastor que “si ens haguérem entès una miqueta millor amb l’Ajuntament, haguérem pogut preparar les coses una miqueta millor i haguérem pogut traure més profit”. Una visió que també comparteixen des de l’associació Obrint Camí. A la fi, l’experiència duia a Fernando Pastor a concloure que “si alguna vegada tornem a fer concert a benefici d’alguna associació haurà de ser fora de les festes patronals, perquè les festes patronals absorbeixen massa i la gent no està per assistir”.

Ressaltava Paqui Banyuls, per part d’Obrint Camí que la sensació general de la gent que va acudir al concert, al voltant de 300 persones, és que aquest “va ser meravellós”.

Amb els diners que els corresponen pel recaptat, quasi 900 euros, Càritas “continuarem amb la nostra tasca […] atendre a les persones malaltes, a persones amb necessitats de menjar o de pagament de lloguer, de llum, d’aigua, o similars”. No obstant, reconeixia el director de Càritas Pego que “en 900 euros no es pot fer molta cosa avui en dia”.

Per la seua banda, Obrint Camí encara no té definit el destí dels diners recaptats en el concert de Paloma Manfugàs, segurament ho decidiran al mes de setembre, quan programen les activitats del curs que ve.

643 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!